Dinamo (Pancevo) Vs. Crvena zvezda_8

Crvena zvezda nadigrala Dinamo iz Pančeva

U prelepom ambijentu gradskog stadiona u Pančevu pred oko 5000 gledalaca Crvena zvezda je savladala u utakmici humanitarnog karaktera ekipu Dinama sa 6:0. Raduje podatak da je prodato oko 6.000 karata, od kojih će polovina prihoda biti uplaćena za lečenje mlade Zvezdane Jurice kojoj je neophodna operacija u Kini.

Razlika u klasi je bila očigledna bez obzira što je trener Robert Prosinečki izveo na teren kombinovani sastav. Već u prvom minutu Mezenga je odlično šutirao glavom, ali je njegov šut odbranio golman Pančevaca. Usledilo je neoliko odličnih pokušaja Jeremića, Jankovića i Mezenge, ali do promene rezultata čekalo se sve do 13. minuta kada je Zvezdina „devetka“ uspela da se oslobodi svog čuvara na oko 20 metara od gola, okrene se i neodbranjivim šutem zatrese mrežu Dinama.

Povezana vest:  Savo Milošević ostaje trener Partizana

I pored 7-8 stopostotnih prilika, na poluvreme se otišlo sa samo dva gola u mreži Dinama. Posle sjajne akcije Jeremića i Jankovića, koji su u prvom poluvremenu pružili najbolju partiju u danas crvenoj ekipi, usledio je idealan centaršut Jankovića. Andrija Kaluđerović se najbolje snašao u šesnaestercu, i sa tri metra mu nije bilo teško da zatrese mrežu. Pored postignutog gola, Kaluđerović se našao u još nekoliko idealnih prilika, ali njegov saldo je ostao na jednom postugnutom golu.

Do kraja poluvremena, Pančevci su uspeli da samo nekoliko puta loptu izbiju preko centra, ali rezultat na poluvremenu bio je isti onaj od 24. minuta.

U prvih 20 minuta drugog poluvremena, usled velikog broja izmena i jedne i druge ekipe, opao je tempo, pa se na prvo veliko uzbuđenje čekalo sve do 72. minuta, kada je Srnić na pas Mezenge utrčao u kazneni prostor i rutinski savladao golmana Pančevaca. Nakon Srnićevog gola na scenu je stupio Kolumbijac Borha koji je u razmaku od dva minuta postigao dva gola, od kojih se ne zna koji je bio lepši. U 80. minutu, oslobodio se svog čuvara i pogodio za 4:0, da bi kroz dva minuta na centaršut Srnića u padu iz voleja povisio rezultat. Seriju golova zatvorio je onaj ko je i započeo – Bruno Mezenga, koji je na povratnu loptu Evandra rutinski savladao golmana u žutom dresu.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica i tabela posle četvrtog kola

Nakon utakmice, veliki broj Pančevaca, uglavnom mladih, utrčalo je na teren kako bi uzelo autogram i slikalo se sa svojim ljubumcima. Posebno veliki aplauz dobio je trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, prilikom izlaska na teren.

– Zadovoljan sam kako su momci odigrali. Planirali smo da šansu damo igračima koji su dobijali manje prilike do sada, i oni su je iskoristili. Raduje me prelep ambijent, preko 5.000 Zvezdaša, koji su došli da vide Crvenu zvezdu. Postigli smo šest golova, i mislim da moramo biti zadovoljni – rekao je nakon utakmice Prosinečki.

Povezana vest:  Evra produžio ugovor s Mančester Junajtedom

Stadion: Gradski stadion u Pančevu

Gledalaca: oko 5000

Crvena zvezda: Vesić, Ćosić, Savio, Stojković, Reljić, Kovačević, Čaušić, Janković, Jeremić, Mezenga i Kaluđerović.

Igrali su još i: Petković, Kadu, Borha, Evandro, Dimitrijević, S. Srnić, Ignjatijević i Krneta.

PHOTO: FK CRVENA ZVEZDA