ENGLESKA LIGA, Vesti

engleska_logoFellaini teže povređen

Povrede ove sezone nikako da zaobiđu Everton. Menadžer David Moyes često ne može da računa ni na desetak potencijalnih prvotimaca. Odsutnima se od pre neki dan priključio i Marouane Fellaini. Klub s Gudison parka je 2008. izdvojio za Everton rekordnih 15 miliona funti za njegove usluge. Felainiji je 6. februara stradao zglob, tokom meča protiv Liverpula. Naknadnim pregledima je utvrđeno da je povreda ozbiljnija nego što se mislilo. Moyes je konstatovao:
– Očekuje ga operacija i oko šest meseci pauze. Teško je i opisati kako mu je izgledao članak. Ličio je na slonov. Šteta, jer je Marouane ušao u optimalnu formu i bio je nosilac naše igre.  

Povezana vest:  Krunić: Naš rani gol uticao na ishod utakmice

Vidić ipak ostaje

Ser Alex Ferguson tvrdi da bilo kakve glasine o odlasku Nemanje Vidića iz Mančester junajteda nisu opravdane. On je izjavio:
– Naravno da želimo da ostane. Sjajan je igrač. Jedan od najboljih na svetu kad je reč o centralnim defanzivcima.
Reprezentativac Srbije je propustio prethodnih devet mečeva zbog bolova u nervu noge i još uvek se ne oseća dovoljno dobro. Menadžer ima razumevanja:
– Nije mu lako. Želi da po povratku bude onaj stari, a da bi to postigao tvrdi da su mu neophodni intenzivni treninzi. Vežba naporno već desetak dana. Bićemo strpljivi. 
Inače, ostrvski mediji ponovo ističu priču, koju je Vidić već nekoliko puta demantovao, prema kojoj je Nemanjina supruga Ana nezadovoljna životom u Engleskoj. Pominje se i interesovanje Milana, protivnika u Ligi šampiona, kao i teorija da glasine šire Vidićevi predstavnici zbog činjenice da mu ugovor s Junajtedom ističe 2012. 

Povezana vest:  Stanojević: Šarlroa nije Anderleht ili Briž

Sanderlend bez Hendersona

Steve Bruce, menadžer Sanderlenda, neće moći da računa na Jordana Hendersona u narednih šest nedelja. Vezni fudbaler je ozledio zglob tokom meča protiv Vigana. Bruce nije oduševljen činjenicom da neće moći da računa na još jednog prvotimca, pošto je lista povređenih sve duža:
– Drago nam je što povreda nije ozbiljnije prirode, jer smo strahovali od najgoreg, ali nam neće biti lako da nadoknadimo Hendersonov izostanak. 
Pouzdani fudbaler je odigrao 28 mečeva ove sezone, a bio je i precizan dvaput.

Povezana vest:  Venger priznao da se plaši penzije