UEFA-Liga-Evrope

Švacarski Sion namerava da putuje u Madrid

 

Fudbalski klub Sion saopštio je danas da, uprkos odluci UEFA da ga izbaci iz Lige Evrope, namerava da otputuje u Madrid na prvi meč grupne faze tamičenja protiv španskog Atletika.

-Odluka o kazni je čista osveta protiv našeg predsednika Kristijana Konstantina. Planiramo da uložimo žalbu i uvereni smo da ćemo igrati protiv španskog tima – navodi se u saopštenju kluba.

Povezana vest:  Masimilijano Alegri: Osvojiti četiri uzastopna skudeta izuzetna stvar

Slavni klub iz Glazgova je u dvomeču baraža za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope bio slabiji nakon što je Sion posle 0:0 u Škotskoj uspeo da pobedi kod kuće sa 3:1.

-Podsećamo da je Seltik uoči prve utakmice primio dokument iz UEFA u kome se tvrdi da je sve u redu. Civilni sud je odobrio fudbalerima da igraju i ovo je kršenje švajcarskog zakona. Mi se spremamo za put u Madrid – poručili su iz švajcarskog kluba.

Povezana vest:  Van Gal: Ako pobedimo Siti možemo da razmišljamo o tituli

Problem je nastao nakon što je Sion doveo petoricu igrača za koje je od 2008. godine uvedena kazna, među kojima i Paskala Fainduna koji je dao dva gola u revanšu.  UEFA je nakon toga odlučila da kazni Sion, a Seltik nastavi takmičenje u grupnoj fazi protiv Atletiko Madrida, Rena i Udinezea.