FSS_logo

Sjajna predstava mladih fudbalera Srbije u Užicu

 

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije savladala je danas u Užicu selekciju Farskih Ostrva sa 5:1 (4:1), u utakmici 4. grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope. Srbija je ostvarila drugu pobedu, nakon što je u petak u Novom Sadu savladala Severnu Irsku (1:0), pa ubedljivo vodi na tabeli s maksimalnim učinkom.

U narednoj utakmici mladi srpski fudbaleri (igrači do 21 godine), sastaju se s vršnjacima iz Makedonije 7. oktobra u Skoplju. Današnji meč odigran je na Gradskom stadionu pred oko 6.000 gledalaca, a sudio je Enea Jorgij iz Albanije.

Povezana vest:  Runi: Šutirao sam instinktivno

Strelci: Kojić u 15, Nastasić u 18, Lazović u 26. i 81. i Milunović u 39. za Srbiju, a R. Jakobsen u 6. minutu za Farska Ostrva.

Žuti kartoni: Gudelj, Milivojević (Srbija), Holm, Hanson (Farska Ostrva).

Srbija: Aleksić, Nastasić, Medojević, Gudelj, Ignjoski, (od 62. Milanović) Ðuričić (od 76. Milić), Mladenović (od 82. Krstičić), Kojić, Milivojević, Milunović, Lazović.

Farska Ostrva: Jensen, Vansdal, E. Jakobsen, Holm, Ejsturoj, Hanson, Zaharijasen, R. Jakobsen, Olsen, Jonsen, Kletskard.

Povezana vest:  EURO 2012, Česi pobedili Grke i iskupili se za startni debakl

Osokoljeni važnom pobedom u petak protiv Iraca mladi fudbaleri Srbije danas su u Užicu zaigrali veoma dobro i efikasno, pa su deklasirali vršnjake sa Farskih Ostrva.

Ubedljiva pobeda osigurana je već u prvom delu susreta, kada su izabranici selektora Aleksandra Jankovića četiri puta zatresli protivničku mrežu.

Utakmica je počela iznenađujućim vođstvom gostiju, nakon sto je R.Jakobsen efektno iz slobodnog udarca savladao golmana Aleksića. U nastavku je, međutim, postojao samo jedan tim, a srpske „nade“ propustile su priliku da do vrha napune mrežu slabijeg rivala.

Povezana vest:  29. KOLO BUNDES LIGE, Kandidati za titulu u derbiju kola

Najbolji igrač na terenu bio je dvostruki strelac Lazović, koji je u više navrata veoma uspešno asistirao saigračima iz nacionalnog tima.

Današnji rezultati i tabela 4. grupe kvalifikacija za EP 2013:

Srbija – Farska Ostrva 5:1 (4:1)

Severna Irska – Danska 0:3 (0:1)

Tabela:

Srbija 2 2 0 0 6:1 6

S. Irska 4 1 1 2 4:4 4

Danska 1 1 0 0 3:0 3

F. Ostrva 3 0 1 2 1:9 1

Makedonija – – – – – – – –

Naredne utakmice (7. oktobra): Makedonija – Srbija, Danska – Farska Ostrva.