Bin_Hamam_2010

Bin Hamam: Ne bi me kaznili da sam Evropljanin

 

Bivši predsednik Azijske fudbalske konfederacije (AFC) Mohamed bin Hamam rekao je danas da verovatno ne bi bio smenjen da je predstavnik neke evropske zemlje i ponovio da se aktuelni čelnik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater neće boriti protiv korupcije.

-Da sam Evropljanin, ni Blater, ni Valke me ne bi dirali. Siguran sam da tada ne bi smeli da smenjuju i kažnjavaju ljude kao što to sada čine – napisao je Bin Hamam na svom sajtu.

Povezana vest:  Partizan naneo Radničkom prvi poraz u sezoni

On je u znak protesta poslao pismo predsedniku Etičkog komiteta FIFA Petrusu Damasebu. Bin Hamam je dobio doživotnu zabranju obavljanja funkcija u fudbalu zbog pokušaja podmićivanja delegata iz Karipske fudbalske unije (CFU). Ovaj funkcioner iz Katara svojevremeno je slovio i kao protivkandidat Blateru na izborima predsednika FIFA.

-Nikada nisam pokušao da podmitim ljude iz CFU, a to ste mogli i da čujete od raznih ljudi koje ste doveli da svedoče protiv mene. Posle svega, niko ne može da veruje da Valke i Blater mogu da se bore protiv korupcije. Da imaju hrabrosti, prvo bi trebalo sebe da prijave za istragu – navodi se u pismu Bin Hamama.

Povezana vest:  Rad pobedio OFK Beograd na Karaburmi