FSS_logo

Predstavnici FSS podneli izveštaj o borbi protiv nasilja

 

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta, policije i tužilaštva prisustvovali su danas sastanku u Beču u organizaciji Evropske fudbalske unije (UEFA).  Tema sastanka bila je analiza aktivnosti i dosadašnjeg delovanja naših organa u cilju suzbijanja nasilja i huliganstva na fudbalskim stadionima.

Predsednik UEFA Mišel Platini je pre nekoliko meseci bio u zvaničnoj poseti Srbiji zbog problema sa kojima se naša zemlja suočila u prošlosti. Kao posledica toga pokrenuta je koordinisana akcija u koju su uključeni predstavnici svih struktura, izrađen je plan aktivnosti u cilju suzbijanja nesportskog ponašanja i kažnjavanja vinovnika takvih scena.

Povezana vest:  Odbačene optužbe protiv selektora Francuske

Visoki predstavnici FSS, resornog ministarstva, policije i tužilaštva informisali su članove UEFA o do sada urađenom i prvim dobrim rezultatima vidljivim u Srbiji.

Na sastanaku su prisustvovali generalni sekretar FSS Zoran Laković, njegov zamenik Nebojša Ivković, komesar za bezbednost Milivoj Mirkov i predstavnici Ministarstva omladine i sporta Vlade Srbije, naše policije i tužilaštva.