robert_prosinecki_ven_cz

Prosinečki: Na Balkanu nema novca za razvoj talenata

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki ocenio je u intervjuu za španski „As“ da u klubovima sa Balkana postoji identični problem nestašice novca za razvoj talenata.

-Problem je isti u svim klubovima nekadašnje zajedničke države. Nema novca za razvoj talenata koji zbog toga vrlo brzo napuštaju zemlju – objasnio je Prosinečki.

Jedna od najvećih zvezda nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta, Crvene zvezde, s ponosom se osvrnuo na uspeh beogradskog kluba iz 1991. godine, kada je osvojena titula prvaka Evrope, a potom i sveta.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Debakl Barselone, fantastični Bajern u finalu

-To je bila najbolja ekipa ikada na ovim prostorima. Osvajanje Kupa šampiona za tim koji nije bio ni Real Madrid, ni Barselona, ni Mančester Junajted, bilo je ravno snu – rekao je Prosinečki.

On je dodao da je upravo to „čudo“ postigla Zvezda.

-To je jednostavno, bilo nešto potpuno neverovatno, sto je do tada pošlo za rukom samo rumunskoj Steaui. U timu Zvezde tada su igrali Siniša Mihajlović, Dejan Savićević, Darko Pančev, Vladimir Jugović…To je bila velika generacija koja je stvorila neponovljivu atmosferu – ocenio je Prosinečki.

Povezana vest:  Muntari u Milanu do 2016.

On je naglasio da su sadašnji crveno-beli i dalje „veliki klub, koji je poslednjih godina izgubio nekadašnji rezultatski nivo“.

-Partizan je dominantan u poslednje četiri godine, ali mi se približavamo – rekao je Prosinečki.

On je naglasio da u Zvezdi neguje igru „koja odgovara njegovim igračima“.

-Svi bismo želeli da budemo kao Barselona, jer ona neguje najlepšu i najefikasniju igru – rekao je Prosinečki.

Povezana vest:  Kuzeljević još dve godine na klupi Radničkog 1923

-Moja osnovna ideja je napadačka, a glavni cilj da Zvezda pobeđuje – poručio je Prosinečki.