bastian_svajnstajger_kup_nemacke_bajern

Švanštajger: Želim da osvojim Ligu šampiona i EP

 

Nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger izjavio je danas da bi voleo da ove sezone sa Bajernom osvoji Ligu šampiona, a zatim pomogne nacionalnom timu da stigne do titule prvaka na prvenstvu Evrope u Ukrajini i Poljskoj.

-Čini mi se da smo jači nego pre dve godine i da smo među pet-šest favorita za osvajanje Lige šampiona. Imamo odličan start u domaćem prvenstvu, ali to ne sme da nas uspava. U našoj grupi su jaki timovi poput Viljarela, Napolija i Mančester Sitija – rekao je Švanštajeger.

Povezana vest:  Ninković: Nama zvezdašima je ostalo samo da se nadamo

Poslednji put Bajern je do titule prvaka Evrope došao 2001. godine, a vezni fudbaler očekuje da će njegov tim igrati u finalu najelitnijeg takmičenja, koje će 19. maja naredne godine biti održano na njihovoj „Alijanc areni“ u Minhenu.

Reprezentacija Nemačka je nakon osam pobeda u kvalifikacijama obezbedila prvo mesto u A grupi i učešće na EP naredne godine, gde će pokušati da poprave rezultat iz 2008. kada su u finalu izgubili od Španije.

Povezana vest:  Sudije: Neće se rešiti problemi dok ne ode i Stepanović

Meč A grupe Lige šampiona između Viljarela i Bajerna na programu je sutra od 20.45 časova, a Bavarci će biti oslabljeni neigranjem Arjena Robena.