Pato-in-action-2010

LIGA ŠAMPIONA

Pato postigao peti najbrži pogodak u istoriji LŠ

 

Igrala se dvadeseta sekunda utakmice Lige šampiona između Barselone i Milana (2:2) kada je Brazilac Pato prevario kompletnu odbranu Barcelone. Progurao je Pato loptu kroz odbranu Barselone, iznenadio ih i proletio pored pulena Pepa Gvardiole i krenuo prema Viktoru Valdesu. Samo nekoliko sekundi kasnije, tačnije u 24 sekundi meča, Pato je „provukao“ Barseloninom golmanu loptu kroz noge i proslavio vođstvo Milana.

Povezana vest:  Milojević: Bilo bi loše da nismo ostavili meč s Arsenalom iza nas

Bio je to peti najbrži pogodak u istoriji Lige šampiona. Barselona je okrenula rezultat i vodila sa 2:1 do samog kraja kada je domaćina, drugi put te večeri, šokirao Milan. Tiago Alveš je glavom postigao pogodak i postavio konačnih 2:2 u 92. minuti.

-Mislim da smo igrali jako dobro. Barseloni uopšte nismo dopustili da stvori mnogo šansi. I to je veliki dobitak, a da ne govorim da smo na startu mogli da vodimo i sa 2:0 – rekao je posle utakmice na Kamp Nou trener Milana Masimiliano Alegri.

Povezana vest:  Crveno beli jedva, Lale izgubile od Javora

-Nismo izgubili glavu ni u jednom trenutku. Iskreno, nisam očekivao da ćemo postići dva gola, ali smo stvarno odigrali hrabru i borbenu utakmicu svih devedeset minuta i nagrad je došla.