trabzonspor_slavlje_ls_2011

LIGA ŠAMPIONA

Inter izgubio od Trabzonspora, Junajtedu bod u Lisabonu

 

Finalista fudbalske Lige šampiona iz prošle sezone Mančester junajted igrao je večeras nerešeno 1:1 na gostovanju kod Benfike u Lisabonu, dok je šampion iz 2010. godine Inter poražen u Milanu od turskog Trabzonspora sa 0:1.

U ostalim utakmicama prvog kola u grupama A, B, C i D Mančester siti i Napoli igrali su u Engleskoj 1:1, Viljareal je kao domaćin poražen od Bajerna iz Minhena sa 0:2, Lil i CSKA iz Moskve igrali su u Francuskoj 2:2, Bazel je na svom stadionu pobedio rumunski Ocelul s 2:1, Real Madrid je u Zagrebu pobedio Dinamo s 1:0, a meč Ajaksa i Olimpik Lion u Amsterdamu završen je bez golova.

Povezana vest:  Bez pobednika u derbiju na Emiratima

Fudbaleri Trabzonspora priredili su najveće iznenađenje u prvom kolu, pošto su golom Ondreja Celustke u 76. minutu savladali favorizovani Inter. Turci su usamljeni na prvom mestu Grupe B, pošto je Lil propustio prednost od dva gola u duelu sa moskovskim CSKA. Domaćin je vodio golovima Muse Šoua u 45. i Benoe Pedretija u 57. minutu, ali su Rusi izjednačili preko dvostrukog strelca Sejdue Dumbije, koji je bio precizan u 72. i 90. minutu.

Povezana vest:  Božović: Dajte da odemo posle trećeg kola!

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković nije bio među 18 igrača Intera, dok je Zoran Tošić odigrao je ceo meč za CSKA.

Mančester junajted je u Lisabonu gubio od 24. minuta, kada je Oskar Kardozo postigao gol za Benfiku, ali je izjednačenje doneo veteran Rajan Gigs, pogotkom u 42. minutu. Bajern iz Minehena je već u 7. minutu poveo na gostovanju kod Viljareala, zahvaljujući Toniju Krosu, a pobedu je potvrdio Rafinja u 76. minutu.

Povezana vest:  Lalatović: Bili smo bolji za ta dva gola

Drugo kolo u ovim grupama igraće se 27. septembra.