maradona_11

Serhio Batista najavio tužbu protiv Maradone zbog klevete

 

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Argentine Serhio Batista rekao je večeras da će tužiti Dijega Armanda Maradonu, koji ga je optužio da je primao mito tokom rada u nacionalnom timu. Maradona, koji je bio selektor Argentine od 2008. do 2010. godine, juče je u intervjuu za jednu argentinsku televiziju kazao da mu je menadžer Karlos Mekalister „nudio mitio“ kako bi određene igrače stavio u tim, jer je navodno to već radio sa Batistom i njegovim pomoćnikom Hoseom Luisom Braunom.

Povezana vest:  Inter jedva izbegao novu bruku

U periodu kada je Maradona vodio selekciju Argentine, Batista je bio trener reprezentacije te zemlje za igrače do 20 godina, kao i Olimpijske selekcije.

-Moraću da idem na sud zbog lažnih optužbi koje su iznete na moj račun. Nikada se nešto slično nije desilo. Maradona i ja smo mnogo toga prošli zajedno. Zato me ovo i boli – kazao je Batista argentinskim medijima.

Povezana vest:  Suvenir za SP 2010: Lopta s nazivom Srbija i hrvatskim grbom

Kada je Maradona smenjen, posle Svetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi, nasledio ga je upravo Batista. Njih dvojica bili su saigrači kada je reprezentacija Argentine osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1986. godine u Meksiku.