jose-mourinho_real

Murinjo: Nije nam dosuđen čist jedanaesterac

 

Trener Real Madrida, Žoze Murinjo, okomio se na glavnog sudiju utakmice, ali i na svog igrača Semija Kediru, koji je isključen krajem prvog poluvremena, posle poraza od Levantea sa 1:0. Arouna Kone postigao je jedini pogodak u 68. minuti utakmice koji se pokazao dovoljan za osvajanje tri istorijska boda Levantea. Murinjo se žalio da je sudija prevideo čist jedanaesterac za Real u 62. minuti kada je Vinsente Ibora igrao rukom u svom kaznenom prostoru. To bi ujedno bio i njegov drugi žuti karton čime bi se brojčane snage na terenu poravnale.

Povezana vest:  Bejl: Nikome ne moram da se dokazujem

-Nije dosuđen čist jedanaesterac koji bi ujedno značio i isključenje za igrača Levantea, stoga, da, to je uveliko uticalo na utakmicu – besnio je Murinjo. – Da smo postigli gol iz nedosuđenog jedanaesteraca i da je Levanteu isključen Ibora, istorija ove utakmice bila bi drugačije zapisana. Ali, ne smemo oduzeti zasluge Levanteau. Moram im čestitati, uistinu znaju provocirati, simulirati, trošiti vreme na terenu i držati loptu kod sebe. I to je fudbal. Niko to ne radi bolje od njih u ligi.

Povezana vest:  UEFA pokrenula postupak protiv HNS zbog kukastog krsta

Murinjo je izneo svoje mišljenje da je Kedira bio žrtva prljavog fudbala.

-U našoj ekipi postoje igrači koji jednostavno ne mogu da se pomire sa prljavom stranom fudbala. Kedira je upao u zamku, naseo je na provokaciju i njega držim isključivo odgovornim za ovaj poraz, pored sudije naravno – veli Murinjo.

-Dok smo bili brojčano izjednačeni na terenu bio sam zadovoljan načinom na koji je moja ekipa igrala. Levante nije uspevao da dođe na našu polovinu terena. Imali smo svojih prilika, ali nismo iskoristili – zaključio je Portugalac.

Povezana vest:  Totenhem iščupao bod, Everton slavio u Sanderlendu