Pobeda Čelsija, poraz Mančester junajteda 

Chelsea_logoFudbaleri Čelsija stekli su ubedljiviju prednost na vrhu Premijer lige, pošto su danas u 27. kolu pobedili Vulverhempton u gostima sa 2:0, dok je prvi pratilac Mančester junajted izgubio od Evertona sa 3:1. 
Londonska ekipa igrala je meč posle poraza Mančestera, tako da je znala da će joj eventualni trijumf doneti četiri boda prednosti. Pobedu Čelsiju doneo je Didije Drogba sa dva gola. 
Everton je posle preokreta pobedio Mančester, kome je to bio šesti poraz u sezoni. Junajted je poveo u 16. minutu preko Dimitra Berbatova, ali je Everton izjednačio samo tri minuta kasnije golom Dinijara Biljaletdinova. 
Pobedu Evertonu na Gudison parku donele su dve rezerve. Prvo je Den Gosling u 76. minutu doneo vođstvo svom timu, a onda je Džek Rodvel u 90. zapečatio trijumf. U timu Mančestera nije bilo Nemanje Vidića, koji se i dalje oporavlja od povrede. 
Everton je trenutno deveti na tabeli. 
Arsenal se približio Mančesteru posle pobede od 2:0 nad Sanderlendom, posle koje ima šest bodova manje od Čelsija. 
Vest Hem je nastavio sa dobrim partijama u poslednje vreme, a sada je pobedio Hal sa 3:0. 
Tim Đanfranka Zole bliži se tako sigurnom ostanku u Premijer ligi, dok Hal sada ima samo bod više od ekipa iz opasne zone. 
Mančester siti dočekuje sutra Liverpul, Totenhem gostuje u Viganu, a igraju još i Aston Vila – Barnli i Blekburn – Bolton. 

Povezana vest:  Zvezda zatražila ostavku predsednika FSS Karadžića