FUDBALSKA-LOPTA

Trening omladinaca FK „Kosmet“ na barikadi

 

Na barikadi ispred administrativnog prelaza Jarinje, na teritoriji opštine Leposavić, danas je održan trening omladinaca fudbalskog kluba „Kosmet“ iz Leposavića. Nakon jučerašnje priredbe pod vedrim nebom kulturno-umetničkog društva „Kopaonik“ iz Leposavića, danas su mališani „pikali“ loptu pred budnim očima pripadnika Kfora na drugoj strani barikade.

Povezana vest:  Muslin novi trener Krasnodara

Građani na barikadama na Jarinju odlučili su da svako veče prirede novi performans. Prekjuče je održana „Kupusijada“, tokom koje je i nemačkim vojnicima predato više porcija svadbarskog kupusa, a juče nastup foklora.

Za sutra veče je planirano književno veče sa pesnicima i piscima sa Kosova i Metohije.  Za razliku od administrativnog prelaza Brnjak, na kojem su jutros uklonjene bodljikave žice i gde je otvoren prelaz za pešake, Jarinju je „opkoljen“ bodljikavom žicom.

Povezana vest:  Gazeta: Vidić na transfer listi

Na prelazu se nalaze vojnici Kfora, Euleks carine i policije, kao i pripadnici kosovske carine i policije, koji redovno prate šta se dešava na drugoj strani, preko barikade napravljene od velike količine šljunka.