adriano-roma

Adrijano i u Brazilu „tera po starom“

 

Brazilski fudbalski prvoligaš Korintijans kaznio je bivšeg reprezentativca Adrijana oduzimanjem 10 posto plate zbog kašnjenja na trening. Adrijano je kao opravdanje za kašnjenje naveo pomeranje njegovog avionskog leta, ali su zvaničnici Korintijansa ipak odlučili da kazne igrača čiji su problemi van terena obeležili najveći deo njegove karijere.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Brazilici počeli pripreme, Robinjo brani Dungu

Svojevremeno jedan od najboljih svetskih napadača stigao je u Korintijans u martu nakon razočaravajuće sezone u italijanskoj Romi, ali je u prvim danima treniranja povredio Ahilovu tetivu i tek treba da debituje za popularni brazilski klub.

Direktor Korintijansa Roberto de Andrade najavio je da bi Adrijano prvu utakmicu u dresu tog kluba mogao da odigra 9. oktobra. Reprezentativac Brazila na 48 utakmica bio je član ekipe na prvenstvu sveta 2006. u Nemačkoj, ali prošle godine nije pozvan u nacionalnu selekciju.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2014, Dejan Stanković: Neka se ponovi 1999. godina!

Najznačajniji deo karijere Adrijano je proveo igrajući za milanski Inter, Fiorentinu i Parmu u periodu od 2001. do 2007. godine. Kasnije je njegova karijera išla silaznom putanjom zbog nesportskog života, kao i problema sa alkoholom i depresijom.