ZVEZDA-LUCANI_01

LAV KUP SRBIJE

Partizan lako, Zvezdine muke, ispali Rad i Hajduk

 

Fudbaleri Partizana danas su počeli odbranu trofeja u nacionalnom kupu pobedom nad Novim Pazarom od 3:0, dok je Crvena zvezda u šesnaestini finala uz dosta muke savladala domaću Mladost iz Lučana sa 2:1. Partizan je pred punim tribinama stadiona u Novom Pazaru poveo u 28. minutu preciznim udarcem raspoloženog Nemanje Tomića sa oko 30 metara.

Vođstvo beogradskih crno-belih povećao je Saša Ilić golom u 55. minutu, kada je skrenuo loptu u mrežu nakon udarca Aleksandra Lazevskog sa ivice kaznenog prostora. Konačan rezultat postavio je Zvonimir Vukić u 82. minutu.

Povezana vest:  Nikolić: Odigrali smo veliku utakmicu u Bursi

Takmičarski debi za crno-bele danas je imao David Manja, koji je u 73. minutu zamenio Sašu Ilića.

Sredinom prvog poluvremena došlo je do prekida od nekoliko minuta zbog sukoba dela navijača Partizana sa obezbeđenjem stadiona.

Ekipa Crvene zvezde je do pobede u Lučanima došla u drugom poluvremenu, a od 60. minuta domaći drugoligaš je igrao bez isključenog Radojice Vasića koji je napravio veoma oštar prekršaj nad Srđanom Mijailovićem.

Crveno-beli su poveli preko Andrije Kaluđerovića u 83. minutu, ali je samo minut kasnije Mladost izjednačila golom Avramovića. Veliko iznenađenje sprečio je Kristijan Borha fenomenalnim pogotkom u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Povezana vest:  U Partizanu nema zaraženih korona virusom

Rad je, posle penala, izgubio u Kragujevcu od Radničkog sa 4:2 pošto posle 90 minuta nije bilo golova. Od takmičenja u kupu oprostio se i kulski Hajduk, koji je na svom stadionu izgubio sa 1:0 od drugoligaša Kolubare.

Prošlogodišnji finalista Kupa, Vojvodina u Pećincima je pobedila Donji Srem sa 1:0, a strelac je bio Vidojević u 70. minutu. Subotički Spartak je u Kruševcu slavio protiv drugoligaša Napretka sa 2:0. Golove su postigli Mladen Čović u drugom i Filip Despotović u 36. minutu.

Rezultati mečeva šesnaestine finala Kupa:

Povezana vest:  Čelsi teško do bodova protiv Hala

Novi Pazar – Partizan 0:3

Mladost Lučani – Crvena zvezda 1:2

Sloboda Sevojno – Teleoptik 1:1 (penalima 3:2)

Radnički Kragujevac – Rad 0:0 (penalima 4:2)

Radnički Niš – OFK Beograd 0:1

Donji Srem – Vojvodina 0:1

Napredak – Spartak 0:2

Banat – BSK Borča 2:0

Šumadija – Inđija 2:2 (penalima 5:6)

Smederevo – BASK 1:0

Čukarički – Proleter NS 0:0 (penalima 3:5)

Javor – Novi Sad 1:0

Hajduk – Kolubara 0:1

Borac – Radnički Sombor 4:1

Sutra od 15.30 igraju: Sinđelić – Jagodina.

Juče je Metalac savladao Srem sa 3:0.