xavi_hernandez_barcelona_fc

Ćavi: Uz Fabregasa igram bolje

 

Španski fudbalski reprezentativac Ćavi izjavio je da mu igranje uz novog timskog kolegu u Barseloni Seska Fabregasa pomaže da poboljša sopstvenu igru. Fabregas (24) je u avgustu nakon prave fudbalske „sage“ konačno ostvario želju i prešao iz Arsenala u Barselonu, ali tog odličnog igrača sredine terena mnogi vide pre kao dugoročnu zamenu za 31. godišnjeg Chavija nego kao partnera u startnoj jedanaestorici.

Povezana vest:  Ivanović: Igramo dobro, a bićemo još bolji

-Mi se zajedno osećamo veoma ugodno na terenu i mislim da se sasvim dobro dopunjujemo. Ako on krene napred, ja ostanem i pokrivam ga i obrnuto, što smo pokazali mnogo puta ove godine. Mislim da Sesk poboljšava moj fudbal – izjavio je Ćavi, koji će u januaru napuniti 32. godine.

Taj iskusni fudbalski majstor i dalje je jedan od ključnih oslonaca Barselone i reprezentacije Španije. Ćavi je u klupskom dresu osvojio tri uzastopne titule državnog prvaka i tri trofeja Lige šampiona u poslednjih šest godina, a nacionalnoj reprezentaciji pomogao je da osvoji titule evropskog 2008. i svetskog prvaka 2010. godine.

Povezana vest:  Muškarac izašao na teren i uzvikivao nacističke slogane