eduardo_par_par_rad

JELEN SUPERLIGA

Tesna pobeda Partizana protiv Rada

 

Fudbeleri Partizana savladali su večeras Rad sa 1:0 (1:0) u preostaloj utakmici šestog kola domaćeg prvenstva. Utakmica je odigrana na stadionu Partizana pred 6.000 gledalaca, a sudio je Milenko Vukadinović iz Beograda.

Žuti kartoni: Pajović i Milovojević (Rad).

Partizan: Stojković, Aksentijević, Ivanov, Rnić, Lazevski, Kamara, Smiljanić, Tomć (od 72. Babović), Ilić, Eduardo (od 63. Jovančić), Marković (od 79. Dijara).

Povezana vest:  FSS: Sloga odustala, Sloboda prvoligaš

Rad: Danilović, Pajović, Leković, Ocokljić, Mitrović, Andrić (od 76. Ðurđević), Stanojević, Jovanović (od 46. Koković), Milivojević, Kojić, Luka (od 46. Stoiljković 46).

Odluka o pobedniku pala je u 26. minutu kada je Bugarin Ivanov uputio nešto između pasa i šuta, a loptu je zakačio Eduardo i lobovao istrčalog Branislva Danilovića. Ovo je Edurdo prvi pogodak u dresu srpskog šampiona nakon više od mesec dana.

Povezana vest:  Aleksandar Jevtić: Pokazaćemo da smo pravi!

Partizan je zabeležio četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobedu, ali kao i na prethodnim susretima igra „crno- belih“ nije bila na zavidnom nivou. Trenera Aleksandra Stanojevića može da raduje činjenica da njegovi fudbaleri pet utakmica za redom nisu primili gol.

Prethodno je Rad propustio dve odlične prilike, prvo u 16. minutu posle greške Nemanje Rnića i minut kasnije kada je Luka Milivojević pogodio prečku. Nakon toga Partzan je dominrao, ali nije stvorio previše izglednih prilka.

Povezana vest:  Lampard: Matić veliko pojačanje

Danilović je u 39. minutu odbranio šut Edurada iz okreta, a bio je bolji i u 78. minutu u duelu jedan na jedan sa Stefanom Babovićem. U 90. minutu golman gostiju „skinuo“ je zicer rezervisti Valdimiru Jovančiću, a Stojković je u sudijskoj nadoknadi sačuvao pobedu svog tima posle šuta Milivojevića.

U sledećem kolu Partizan gostuje novosadskoj Vojvodini.