sir-alex-fergusonFerguson: Oven zaslužuje da igra za Englesku

Menadžer fudbalera Mančester Junajteda Ser Aleks Ferguson izjavio je danas da bi selektor Engleske Fabio Kapelo trebalo da vrati u reprezentaciju Majkla Ovena.

Iako je Ovenova minutaža u Junajtedu prilično skromna, prvenstveno zbog jake konkurencije Vejna Runija, Havijera Hernandeza i Dimitrija Berbatova, Ferguson ne štedi komplimente na račun nekadašnjeg asa Liverpula.

Povezana vest:  Antić i FSS postigli dogovor

-Ako vam je potreban gol kada ekipa ne igra dobro onda je Oven idealan napadač. On imam sjajan ocećaj i budimo iskreni, Engleska nema boljeg – izjavio je Ferguson.

On je uz neosporne fudbalske kvalitete naglasio i Ovenove ljudske vrline.

-Možda zbog godina nema više onu brzinu na terenu, ali on uvekl zna da sačeka pravu poziciju. Osim toga njegovo ponašanje je besprekorno, u svlacionici i na terenu on je pravi uzor za mlađe igrače – rekao je Ferguson.

Povezana vest:  Blater rekao da je bio blizu smrti zbog stresa

Oven je prošle nedelje postigao dva gola u pobedi Junajteda u Liga kupu protiv Lidsa, a juče je već u 11. minutu meča sa Stoukom zamenio povređenog Havijera Hernandeza.

Imajući u vidu da je i Vejn Runi povređen, Oven bi trebalo da predvodi napad Junajteda u meču Lige šampiona protiv Bazela.

Oven je za reprezentaciju Engleske odigrao 89 utakmica i postigao 40 golova. Poslednji put dres nacionalnog tima nosio je u novembru 2008. godine u prijateljskom meču sa Nemačkom.

Povezana vest:  Dejvid Bekam odigrao poslednju utakmicu za Galaksi