kadu_hajduk_kula_cz_6_kolo

JELEN SUPERLIGA

Kadu fantastičnim golom doneo pobedu Zvezdi u Kuli

 

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas Hajduk iz Kule sa 1:0 (0:0), u sedmom kolu Jelen Superlige i pridružili se Partizanu na vrhu tabele. Večiti rivali sada imaju po 15 bodova, a zatim slede Vojvodina, Radnički, Spartak i Hajduk sa po 12. Jedini gol za Zvezdu postigao je Brazilac Kadu u 56. minutu.

Utakmica je odigrana na stadionu Hajduka, pred oko 5.000 gledalaca, a sudio je Danilo Grujić iz Niša.

Povezana vest:  Nenad Džodić zbog povrede završio karijeru

Žuti kartoni: Mujdragić, M. Kovačević, Novković, Ragipović, Chovin, Bubalo (Hajduk), Mikić, Petković, Vilotić (Crvena zvezda).

Hajduk: Brać, Pauljević, Mujdragić, A. Jovanović, M. Kovačević, Ragipović, Čovilo (od 46. Kvinsi), Bubalo, Novković, Chovin (od 77. Vujaklija), Hadžibulić.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Vilotić, Li Adi, Petković (od 90. Reljić), Dimitrijević, Evandro, Kadu (od 68. Mijailović), Lazović, Borha (od 74. Vešović), Kaluđerović.

Povezana vest:  FUTSAL EP HRVATSKA, Srbija bez polufinala EP u futsalu

Kao što je trener Crvene zvezde Robert Prosinečki i najavio crveno-beli su posle Čačka srušili i lošu tradiciju u Kuli. Pobeda od 1:0 protiv Hajduka, koji je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela šampionata jeste minimalna, ali je prema svemu viđenom na terenu potpuno zaslužena.

Jedini gol i to fanastičan postigao je Brazilac Kadu. On je u 56. minutu odlično šutirao sa oko 20 metara i pogodio gornji levi ugao golmana domaćih Braća. Zvezdin trijumf mogao je da bude zantno ubedljiviji da su njeni fudbaleri bolje podesili „nišanske sprave“.

Povezana vest:  Pazarci tri meca bez publike,Nikoliću tri meseca suspenzije

Borha je u prvom poluvremenu sa dvadesetak metara promašio prazan gol, Evandro je u nastavku tri puta iz odličnih pozicija šutirao preko gola, a po dve dobre prilike prokockali su Lazović i Kaluđerović.

Naredni meč Crvena zvezda igra na svom terenu protiv Radničkog iz Kragujevca, dok Hajduk gostuje Radu.