lotar_mateus

Božinov: Mateus je kao pokvareni telefon

 

Fudbalski reprezentativac Bugarske Valeri Božinov izjavio je danas da su loši rezultati nacionalnog tima posledica jezičke barijere između igrača i donedavnog selektora Lotara Mateusa.

-Razgovarati sa Mateusom je kao da pričate sa pokvarenim telefonom. Komunicirali smo preko prevodioca, a tu uvek dođe do problema. Jednostavno, bili smo izgubljeni u prevodu – izjavio je Božinov za dnevni list „Meridijan“.

Povezana vest:  Gvardiola traži zamenu za Martineza, Savić kandidat

Bugarska je pod vođstvom Mateusa ostvarila samo tri pobede na 11 utakmica, od čega jednu na zvaničnim mečevima. On je prošle nedelje smenjen, a na njegovo mesto postavljen je Mihail Madanski, dosadašnji selektor mlade reprezentacije.

-Bilo je pravop zadovoljstvo konačno razumeti selektora“, izjavio je Božinov, član lisabonskog Sportinga, koji zbog sukoba sa legendarnim nemačkim fudbalerom u poslednje vreme nije ni dobijao poziv u reprezentaciju.

Povezana vest:  El Hadadi, Isko i Delofeu predvode Špance

Mateusovim radom nije bio zadovoljan ni predsednik Bugarskog fudbalskog saveza Borislav Mihajlov, koji je bivšeg trenera Partizana često kritikovao zbog toga što nije više vremena provodio u Sofiji.