michael_platini

Platini: Još ima manjih problema u pripremama za EP

 

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je danas da su organizatori kontinentalnog šampionata u Ukrajini i Poljskoj otklonili sve veće probleme, ali da još ima dosta malih nedostataka u pripremama za turnir.

-Mnogo toga se, zaista, promenilo. Više ne postoji nijedan veliki problem u pripremama za šampionat. Ono što me pomalo plaši su mali nedostaci, kojih ima dosta – kazao je Platini tokom današnje posete ukrajinskom gradu Lavovu, gde će se igrati neke od utakmica Evropskog prvenstva sledeće godine.

Povezana vest:  Dejan Stanković savetnik novog predsednika UEFA

Organizatori su u Lavovu uspeli da izgrade novi aerodromski terminal i produže pistu, a u roku od mesec dana svečano će biti otvoren i novi stadion.  Nakon Lavova, Platini je posetio Donjeck i Harkov, a sutra će obići i Kijev.

Prvi čovek UEFA će u Kijevu obići radove na Olimpijskom stadionu, na kojem će se odigrati finalna utakmica EP. Radovi na renoviranju ovog stadiona su skoro gotovi, ali je trebalo da budu završeni još u junu.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Skolari: Pomalo smo uplašeni i nervozni uoči nokaut faze

Pored Lavova, Kijeva, Harkova i Donjecka, utakmice kontinentalnog šampionata igraće se u Varšavi, Poznanju, Gdanjsku i Vroclavu. EP u Poljskoj i Ukrajini igraće se od 8. juna do 1. jula sledeće godine.