Alex_Ferguson_2011

Ferguson: TV kuće imaju preveliki uticaj na fudbal

 

Menadžer fudbalera Mančester junajeda Aleks Ferguson ocenio je večeras da televizijske stanice imaju preveliki uticaj na engleski fudbal i Premijer ligu. Iskusni škotski stručnjak kazao je da mu smeta što se za raspored odigravanja utakmica više pitaju televizije nego akteri mečeva.

-U ovom trenutku televizijske kuće imaju status božanstva. Ali, to je tako kad sadite tikve sa đavolom. Televizije uvek mogu da utiču na raspored i termine, čak i kad su u pitanju najveći klubovi – kazao je Ferguson engleskim medijima.

Povezana vest:  Lalatović novi selektor mlade reprezentacije Srbije

Mančester junajted je prošle sezone od prenosa prvenstvenih mečeva zaradio 93,9 miliona dolara, više od bilo kog kluba u Evropi.

-Imate besmislene situacije da igrate u sredu uveče u Ligi šampiona, a onda zbog televizije ponovo izađete na teren već u subotu i to u podne ili malo kasnije. Nijedan trener na svetu ne bi pristao na tako nešto – istakao je Ferguson.

Povezana vest:  FSS osudio ponašanje gradskog menadžera Vesića

Fergusonu, međutim, pomenuta zarada nije dovoljna, pošto se, kako je objasnio, utakmice Premijer lige prenose u 200 zemalja.

-Kada stvari postavite tako, onda je jasno da klubovi ne dobijaju dovoljno novca – zaključio je trofejni škotski stručnjak.