valensija_celzi_ls

LIGA ŠAMPIONA

Valensija golom iz penala izbegla poraz od Čelsija

 

Fudbaleri Valensije i Čelsija igrali su večeras u Španiji nerešeno 1:1 u utakmici drugog kola Grupe E Lige šampiona. Gosti iz Londona poveli su u 56. minutu golom Frenka Lamparda, a izjednačio je Roberto Soldado iz penala u 86.

Fudbaler londonskog kluba šutirao je iz prve oštro po zemlji sa 12 metara, posle dobrog prodora po desnoj strani i dodavanja Florana Malude, dok je Soldado kaznio igranje rukom Salomona Kalua posle jednog kornera za domaći tim. Čelsi je u nekoliko navrata tokom meča mogao do pogotka, ali je svaki put odlično intervenisao golman Valensije Dijego Alveš.

Povezana vest:  Bojan Krkić odbio Hetafe zbog Rome

On je za samo dva minuta, u 53. i 54, zaustavio dva udarca Fernanda Toresa i jedan Ramireša. Sva tri pokušaja bila su iz peterca pred golom domaće ekipe.

Valensija je pre izjednačenja najbliža pogotku bila u 71. minutu, kada je Pablo Pjati šutirao sa osam metara iskosa po desnoj strani, ali je Peter Čeh odlično odbranio taj udarac.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Rezultati osmog kola, strelci i tabela Super lige Srbije

U drugom meču Grupe E Bajer iz Leverkuzena je kao domaćin bio bolji od belgijskog Genka sa 2:0, golovima Larsa Bendera u 30. i Mihaela Balaka u 90. minutu.

Čelsi je u prvom kolu pobedio Bajer i vodeći je na tabeli sa četiri boda. Nemački tim ima tri, Valensija dva, Genk jedan bod.