Siti i Liverpul odigrali bez golova, ubedljiva Aston Vila 

Aston_VillaFudbaleri Mančester sitija i Liverpula odigrali su danas nerešeno 0:0, dok su ubedljive pobede u utakmicama 27. kola Premijer lige ostvarili Aston Vila i Blekburn. 
Mančester siti i Liverpul odigrali su utakmicu bez pravih šansi, a posle remija zadovoljniji će biti Siti, pošto se ovim bodom popeo za jedno mesto na tabeli i sada je četvrti sa 46 bodova, dok je Liverpul na petom mestu sa bodom manje. 
Maksi Rodriges je u devetom minutu bio u dobroj šansi, ali posle kombinacije sa Stivenom Džerardom nije uspeo dobro da zahvati loptu. Ekipe su igrale oprezno, ali i bez ideje u prvom poluvremenu, pa nisu napravile ozbiljniju šansu. 
U drugom poluvremenu obe ekipe su zaigrale borbenije, Siti je mogao do gola u 62. minutu kada je Manuel Adebajor bio u dobroj prilici. On je dobro šutirao iz voleja, ali je golman Hose Reina odlično odbranio. 
Napadač Liverpula Fernando Tores ušao je u igru u 75. minutu, posle jednomesečne pauze, pošto je zamenio povređenog Rajana Babela. 
Siti je mogao do pogotka u 80. minutu, ponovo je Adebajor bio u šansi, on je prošao pored Martina Škrtela i pošao ka golu, ali je defanzivac Liverpula ipak uspeo da ga zaustavi i otkloni opasnost. 
Posle samo minut, Adebajor nije dobro reagovao na odlično dodavanje Alena Džonsona, pošto je glavom šutirao preko gola. 
Do kraja utakmice ekipe su se uglavnom koncentrisale na odbranu svog gola. 
Fudbaleri Blekburna pobedili su na svom terenu Bolton sa 3:0 i učvrstili se u sredini tabele. Domaći su poveli golom Nikole Kalinića u 41. minutu, Džejson Robert duplirao je vođstvo u 73. a konačan rezultat postavio je Gael Žive u 84. minutu. 
Blekburn zauzima 12. mesto sa 34 bodova, dok je Bolton, koji na poslednjih pet utakmica nije postigao gol, sa 23 boda i predstoji mu teška borba za opstanak u Premijer ligi. 
Aston Vila je pobedila Barnli sa 5:2 i ostala u trci za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona. 
Poveo je Barnli u 10. minutu, ali je Aston Vila izjednačila u 32. preko Ešlija Janga, da bi Stiven Dauning sa dva gola, u 56. i 58. minutu doeno preokret domaćem timu. 
Posle tri minuta Emil Heski postigao je četvrti gol za ekipu iz Birmingema, a u strelce se upisao i Gabrijel Agbonlahor. Konačan rezultat postavio je Martin Paterson u 90. minutu. 
Fulam je pobedio Birmingem sa 2:1. Sve golove postigli su fudbaleri Fulama, prvo je Kristofer Berd postigao autogol u trećem minutu, a pobedu su ipak doneli Denijen Daf i Bobi Zamora, koji je postigao gol u 90. minutu. 

Povezana vest:  Milojević: Borićemo se maksimalno