Bajeru samo bod, poraz Šalkea, pobeda Herte

fc bayern munichFudbaleri Bajera iz Leverkuzena primili su gol u 90. minutu susreta s Verderom u Bremenu za konačan rezultat 2:2 i time propustili priliku da se izdvoje na prvom mestu nemačkog prvenstva. 
Uprava Bajera, ipak, ne može da bude zadovoljna osvojenim bodom, pošto je zahvaljujući golovima Erena Derdijoka i Tonika Krosa tim iz Leverkuzena vodio sve do 90. minuta kada je Per Mertezaker izjednačio. 
Prvi gol za Verder postigao je Klaudio Pisaro. 
Bajer se posle duela u Verderu vratio na čelo Bundeslige, ali je propustio priliku da se na toj poziciji osami sa dva boda prednosti nad Bajernom, koji je juče igrao nerešeno sa Nirnbergom 1:1, čime je prekinut niz minhenskog tima od 13 uzastopnih pobeda. 
Vodeća dva tima prvenstva tako sada imaju po 49 osvojenih bodova. Obe ekipe su primile po 20 golova, ali je Bajer postigao jedan više od Bajerna – 50:49. 
Neuspehe vodećeg tandema nije iskoristio trećeplasirani Šalke, koji je poražen na gostovanju kod aktuelnog šampiona Volfsburga sa 1:2, iako je preko Kevina Kuranjija prvi stigao do gola. 
Preokret i tri boda Volfsburg, ipak, doneo je Brazilac Grafite sa dva pogotka, u 71. i 77. minutu, pa je Šalke ostao na 45 osvojenih bodova. 
Poslednjeplasirana Herta je pobedila u gostima Frajburgu sa 3:0 i sačuvala šanse da zadrži prvoligaški status, iako je i dalje daleko od sigurne zone. 
Najzaslužniji za pobedu Herte bio je dvostruki strelac Sisero, a mrežu domaćeg tima zatresao je i Adrijan Ramos. Berlinski tim tako je stigao do tek treće pobede u sezoni. 

Povezana vest:  Mundijal može da počne