Fabio_Capello

Brnović: Kapelo mi je uzor kao trener

Selektor fudbalera Crne Gore Branko Brnović rekao je danas pred utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Engleske da mu je selektor te reprezentacije Fabio Kapelo „trenerski uzor“.

-Divim se i poštujem sve što je Kapelo uradio u svojoj karijeri i on mora biti uzor za svakog trenera. Nas dvojica ćemo u petak biti u istom položaju i imaćemo cilj da pobedimo jedan drugog. Ako pobedimo igrači će biti heroji, a ne ja – rekao je Brnović za sajt Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Povezana vest:  Ramos: Nema problema između mene i Dijega Koste

Brnović je do sada bio asistent Zlatka Kranjčara koji je dobio otkaz posle poraza Crne Gore u Velsu u septembru.

-Njihov fudbalski mentalitet i ponos su drugačiji. Oni će doći u Podgoricu po tri boda, a ja se nadam da Vejn Runi neće igrati. On je veličanstven igrač, jedan od najboljih na svetu i biće nemoguća misija zaustaviti ga. Bez njega, naše šanse bi bile veće – kazao je

Brnović.

Englezima je potreban jedan bod da bi obezbedila učešće na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, međutim trener Crne Gore siguran je da oni neće u Podgorici ići samo na bod.

Povezana vest:  David Vilja prelazi u Atletiko Madrid

-Propustili smo veliku šansu protiv Bugarske i Velsa, ali ja verujem da možemo proći. Svi znaju ko igra za Englesku, ali u 90 minuta svašta može da se dogodi. Uostalom, da možemo pokazali smo prošle godine na Vembliju. Čuda su moguća ako verujete u njih – rekao je Brnović.

Crna Gora je posle remija u Londonu bila lider Grupe G kvalifikacija za EP, ali su ih remi sa Bugarskom i poraz u Velsu doveli do toga da se do poslednjeg kola bore za plasman u baraž.

Povezana vest:  UEFA traži ukidanje reprezentativnih mečeva u avgustu

-Englezi su veliki favoriti tako da moramo biti fokusirani ne samo na tu utakmicu, već i na gostovanje Švajcarskoj, koje bi moglo da bude odlučujuće za naše abicije da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo – zaključio je Brnović.

Utakmica između Crne Gore i Engleske igra se 7. oktobra u Podgorici.