branimir_ivanovic_vs_gre

Branislav Ivanović: Pobedićemo Italiju, ako odigramo pametno

 

Standardni srpski fudbalski reprezentativac Branislav Ivanović tvrdi da naša selekcija ima velike šanse da pobedi Italiju u petak uveče i izbori plasman u baraž za Evropsko prvenstvo, pod uslovom da odigra strpljivo i pametno.

-Imamo čistu situaciju, pred nama je svakako najvažnija utakmica za ovu generaciju. Pobeda nas vodi u baraž, a da bismo je ostvarili sigurno je da moramo da odigramo najbolji meč u ovim kvalifikacijama – rekao je Ivanović.

Defanzivca Čelsija za Italijane uglavnom vežu lepe uspomene, osim naravno, incidenta u Ðenovi, pošto je baš protiv Azura debitovao za A reprezentaciju još 2005. godine u Torontu.

Povezana vest:  Kolo Ture se vraća na teren posle šest meseci suspenzije

-Italijani su po mom mišljenju jedna od najboljih svetskih selekcija, nije bitno ko je u timu, njihov način igre i stil se uvek zna. Protiv njih je uvek teško i nekako kad se završi utakmica uvek imaš utisak da si mogao više, a rezultat je po pravilu povoljan za njih. Oni redovno idu na velika takmičenja, tamo uvek prolaze grupu, idu u završnicu i kad ne igraju dobro. Zato protiv njih moramo da budemo i obazriviji nego da je neko drugi u pitanju – kaže Ivanović.

Povezana vest:  Zaneti produžio ugovor sa Interom na godinu dana

Naš defanzivac međutim, ima recept za pobedu na „Marakani“.

-Potrebno je da budemo jako strpljivi, pažljivi, da igramo minut po minut i onda će doći rezultat. Veoma je važno da napravimo dobru atmosferu jer je to izuzetno važan faktor. Nama su protiv Italije i Slovenije potrebna tri boda, ali ne smemo da kalkulišemo – jasan je Ivanović.

On kaže da bi najveća greška koju bi naši igrači mogli da naprave bila da pomisle kako Italijani dolaze u Beograd rasterećeni jer su se već plasirali na Evropsko prvenstvo.

Povezana vest:  Manćiniju važna samo pobeda, Fergusonu ovo najgori dan

-Oni su velika reprezentacija, sigurno je da žele da pobede svaku utakmicu, u to ne sumnjam. Nema šanse da kalkulišu, naprotiv. Besprekorno su taktički spremni, obučeni za sve situacije, u svakom trenutku znaju šta hoće, majstori su da igraju na rezultat. Ali, imamo i mi svoje adute, imamo i igrače koji godinama igraju u Italiji, znaju ih u dušu i sigurno je da možemo da ih dobijemo – zaključio je Ivanović.

Utakmica Srbija – Italija igra se u petak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde.