borac-stadion_BLBivši trener Borca optužio direktora da je kriv za prekid

Smenjeni trener Borca iz Banjaluke Zvezdan Cvetković optužio je direktora tog fudbalskog kluba Radmila Šipovca da je organizovao nedavne nerede na utakmici Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i sarajevskog Željezničara.

-On (Šipovac) je organizovao prekid protiv Željezničara. Našao je neke klince i dao im pare da prekinu meč. To nisu navijači Borca, jer sam njih upoznao i oni su divni momci i fenomenalni navijač -, kazao je Cvetković novinarima u Banjaluci.

Utakmica između Borca i Željezničara, koja se igrala 24. Septembra u Banjaluci, prekinuta je pošto su navijači domaćeg kluba utrčali na teren i kamenjem i bakljama zasuli grupu navijača gostujućeg tima.

Povezana vest:  Atletik preokretom do novog domaćeg slavlja, Ercules postigao 4 gola u 25 minuta

Cvetković je trener Borca bio četiri meseca i ekipu je vodio u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

On je smenjen pre dva dana, uz obrazloženje da je najodgovorniji za tri uzastopna poraza Banjalučana u Premijer ligi BiH.

Kako prenosi portal Nezavisnih novina, Cvetković je naveo da otkako je došao u banjalučki klub nije bio po volji direktora Šipovca i da su problemi krenuli već od puta u Izrael, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

-Šipovac je bio organizator puta i to je uradio veoma loše. Čak pet dana smo proveli u putu za Haifu i u povratku za Banjaluku. Sve je išlo preko neke agencije. Aranžman je koštao 50.000 evra, a proviziju je Šipovac stavio sebi u džep – kazao je Cvetković.

Povezana vest:  Dodić: Pobedom protiv Zvezde da sačuvamo treće mesto

On je dodao da su pravi problemi počeli kada se pobunio protiv toga.

Cvetković je dalje naveo da je njegova smena pripremljena i pre početka nove sezone Premijer lige BiH.

-Pozvao je komesara za bezbednost Borca Acu Miloševića i tražio da na trening pošalje inspekciju koja je trebalo da utvrdi da nemam dozvolu za rad i tako me deportuju iz BiH. Milošević to nije hteo da uradi, pa je usledila njegova eliminacija i nikad više nije išao sa nama na gostovanja – kazao je Cvetković.

Povezana vest:  Steaua čeka Ludogorec, Maribor protiv Seltika

Dirtektor Borca Radmilo Šipovac demantovao je sve Cvetkovićeve navode da je organizovao nerede na utkamici Borca i Željezničara, poručujući da će tužiti bivšeg trenera banjalučkog kluba.

-Više laži u životu nisam čuo i da nije žalosno bilo bi smešno – kazao je Šipovac.

Direktor Borca tvrdi da nije on, već Upravni odbor smenio Cvetkovića sa mesta trenera, optužujući ga da se od dolaska u klub „svima mešao u posao“ i da je „čak hteo da bude direktor“.