Runi i Kascelan CG Engleska

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012

Crna Gora u baražu posle remija sa Englezima

Fudbaleri Crne Gore plasirali su se u baraž za Evropsko prvenstvo 2012. godine pošto su večeras odigrali nerešeno 2:2 sa Engleskom.

Englezi su poveli u 22. minutu golom Ešli Janga. Vejn Runi je proigrao Tea Volkota koji je sa desne strane centrirao loptu na drugu stativu, gde je Jang neometano glavom savladao golmana domaćina Mladena Božovića.

Povezana vest:  Filip Lam: Sa dobrim osećajem putujemo na SP

Rezultat je na 2:0 u 31. minutu povećao Daren Bent, kada je Geret Beri prekinuo napad Crnogoraca, Runi dodao loptu Jangu na levu stranu, a on uposlio Benta koji je savladao Božovića.

Crnogorci su smanjili na 2:1 golom Elsada Zverotića. Fatos Bećiraj je centrirao sa desne strane, Zverotić je prmio loptu na grudi i šutirao, a lopta se odbila od Gerija Kejhila i prevarila golmana Džoa Harta.

Povezana vest:  Babović: Ekipa verovala u pobedu, zaslužili smo je

Englezi su od 74. minuta igrali sa igračem manje pošto je Runi dobio direktar crveni karton jer je šutnuo Miodraga Džudovića.

Konačnih 2:2 postavio je Andrija Delibašić u sudijskoj nadoknadi vremena, posle centaršuta Stefana Savića sa desne strane.

Crnogorci su remijem obezbedili baraž za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine, pošto je Švajcarska u gostima poražena od Velsa sa 2:0.

Povezana vest:  Nirnberg pustio Haristeasa bez obeštećenja

U prvoj utakmici dve ekipe odigranoj na Vembliju u Londonu oktobra meseca prošle godine rezultat je takođe bio nerešen, 0:0.

Građani Podgorice su odmah posle utakmice izašli na ulice, trubeći automobilskim sirenama i mašući crnogorskim zastavama.