Gostujući timovi favoriti u sutrašnjim mečevima 

UEFA_Liga_Sampiona copyUtakmicama Štutgart – Barselona i Olimpijakos – Bordo sutra se nastavlja nadmetanje u Ligi šampiona, a veće šanse za prolazak u četvrtfinale daju se gostujućim timovima. 
Barselona će kao branilac titule prvaka Evrope i ekipa koja je prošle godine osvojila čak šest trofeja pokusati da već u prvoj utakmici osmine finala obezbedi plasman među osam najboljih. 
Katalonci, koji su prvi poraz u sezoni doživeli tek pre osam dana, imaju velikih problema sa povredama, pa će i sutra iz tima izostati nekoliko veoma važnih pojedinaca poput Erika Abidala, Rafaela Markesa, Tijerija Anrija i Andresa Inijeste. 
Navijači trofejnog španskog kluba veruju, međutim, da trener Gvaridola na raspolaganju ima dovoljno kvalitetnih fudbalera da eliminišu nemackog predstavnika. 
Štutgart je plasman u eliminacionu fazu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja obezbedio u poslednjem kolu. Ekipa u ovoj sezoni dosta oscilira, a u poslednjih nekoliko rundi ostvarila je veoma dobre rezultate u Bundesligi. 
Za razliku od prvog dela sezone, kada ih je sa klupe predvoio mladi stručnjak Markus Babel, rukovodstvo „Švaba“ je poklonilo poverenje švajcarskom strategu Kristijanu Grosu. Nekadašnji trener Bazela iz njegovih slavnih dana pokušaće da iznenadi Barselonu. 
U meču koji će biti ogigran na stadionu „Jorgos Karaiskakis“, uloga favorita takođe je dodeljena gostima. Ekipa Bordoa je aktuelni šampion Francuske, a s obzirom na kvalitet tima i igrara u nacionalnom prvenstvu, očekuje se da Žirondenci odbrane tron. 
Olimpijakos je, za razliku od prethodnih godina kada je dominirao u grčkoj ligi, ove sezone fokusiran na rezultate u evropskim okršajima. Vatrena publika u Pireju pružiće veliku pordršku izabranicima brazilskog trenera Zika, što je najveći adut Atinjana u duelu s Bordoom.

Povezana vest:  Slovan i Sparta kažnjeni zbog navijačkih nereda