uefa-euro-2012-logo

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012

Slovenački navijači najavili bojkot utakmice sa Srbijom

 

Navijači slovenačke fudbalske reprezentacije najavili su danas bojkot na utakmici sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Oni su, kako navode slovenački mediji, nezadovoljni cenama ulaznica koje za sektor sa „najvatrenijim pristalicama“ koštaju 10 evra.

Meč koji se igra sutra u Mariboru u 20.45 za reprezentaciju Slovenije nema takmičarski značaj, dok je Srbiji potrebna pobeda kako bi obezbedila učešće u baražu za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Povezana vest:  Totenhem sprema poboljšani ugovor za trenera Poketina

Lokalna navijačka grupa „Viole“ pozvala je svoje članove da ne prisustvuju utakmici pošto nije postignut dogovor sa Fudbalskim savezom Slovenije (NZS) o jeftinijoj ceni ulaznica, dok je predsednik organizacije Udruženih slovenačkih navijača (Slovenian supporters) Aleša Kaučič kazao da će ta grupa doći na utakmicu, ali će „štedeti grlo“.

-U kontaktu smo sa Violama. Podržavamo inicijativu za smanjenje cene ulaznica, ali na žalost dogovor sa NZS nije postignut. Ovo je poslednja utakmica u kvalifikacijama, a za nas nema nikakav značaj. Navijači su mogli da budu nagrađeni, ali ništa od toga. Šteta – kazao je Kaučič, a preneo portal Siol.

Povezana vest:  FINALE LIGE ŠAMPIONA, Minhen od finala LŠ zarađuje najmanje 50 miliona evra

On je dodao da se u utakmici sa Srbijom očekuje „tišina na stadionu“, kao i veliki broj praznih mesta na tribinama. NZS, međutim, očekuje pun stadion pošto su se ulaznice za ovu utakmicu prodavale u paketu sa ostalim mečevima kvalifikacione Grupe C.

Organizovani dolazak navijača iz Srbije nije dozvoljen zbog incidenta koji se dogodio pre godinu dana u Đenovi, na utakmici Italija – Srbija, koja je prekinuta.

Povezana vest:  Srpski fudbaleri pobedili Litvaniju na početku Lige nacija