navijaci_slovenije_marakana

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012

Slovenački navijači najavili prekid meča između Slovenije i Srbije!

 

Još nekoliko sati ostalo je do presudne utakmice za Srbiju i za plasma u baraž na evropsko prvenstvo 2012. Sada su na “snagu” stupili novi problemi u taboru Zmajčeka. Danima se već piše o lošoj situaciji u taboru Slovenaca, iako pojedini igrači kao i selektro Kek žele da se iskupe navijačima za loše rezultate u kvalifikacijama za EP.

Loša atmosfera među Zmajčekima dovela je do sklanjanja iz nacionalnog tima pojedinih igrača pred utakmicu sa Srbijom. Kako saznajemo iz izvora bliskog reprezentaciji Slovenije, u petak, posle saznanja da nemaju šanse za plasman u baraž, četvorica igrača su izašli bez dozvole selektora u noćni život, što i nije neuobičajno.

Povezana vest:  Od ponedeljka u prodaji polusezonske karte za Partizan

Milivoje Novaković i Branko Ilić, kako se saznaje, navodno su među igračima koju su platili skupu cenu izlaska. Sukob između Fudbalskog saveza Slovenije i navijača je poprimio sve veće razmere a da li će se ponoviti Bosna iz 1996 kada je na stadionu pod Bežigradom, kada je većina od 4.000 navijača bodrilo goste ostaje da se vidi a to se pitaju domaći mediji.

Povezana vest:  adidas predstavio pametnu kopačku adizero f50

Slovenci imaju organizovanu grupu navijača – Udruženi slovenački navijači koji su, kako se saznaje, revoltirana odnosom saveza prema njima. Između ostalih problema boli ih cena karata za utakmicu (10 evra, jedna od cena). Naime, navijači su tražili da cena bude pet evra, dok je savez odredio cenu od deset evra. To ih je toliko razbesnelo da su na nekoliko navijačkih foruma najavili da su u znak protesta spremni i da večeras prekinu utakmicu, što bi, naravno, Orlovima značilo tri boda i odlazak u baraž!

Povezana vest:  Okupila se mlada fudbalska reprezentacija

Već je pisano i o tome kako su se navijačke grupe Zvezde i Partizana u Sloveniji već dogovorile oko pružanja zajedničke podrške Orlovima u Mariboru, što do sada nije bio slučaj.

Ipak, ostaje da se vidi epilog utakmice koja počinje u 20,45!