Brazil_SP_2014

Predsednica Brazila priznala da kasne radovi za SP

 

Predsednica Brazila Dilma Rusef rekla je danas da je nekoliko gradova u „ozbiljnoj trci sa vremenom“ u okviru priprema za organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine. Svetska fudbalska federacija (FIFA) nekoliko puta je upozorila Brazil da ne sme da bude kašnjenja sa radovima na sportskim objektima i neophodnoj infrastrukturi.

Povezana vest:  Fudbalska liga Ukrajine se nastavlja u subotu

Prema izveštaju jedne konsultantske kuće od prošlog meseca, Brazilu je potrebno 11 milijardi dolara da bi popravio ili izgradio puteve, poboljšao hotelske kapacitete, unapredio telekomunikacionu mrežu i rešio pitanje bezbednosti fudbalera i navijača.

-Zaista smo ušli u trku sa vremenom. Trebalo je još mnogo ranije da predvidimo rast stanovništa i gradova koji se desio krajem 20. veka – rekla je Rusef tokom posetere Kurutibi.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Melo odbacio navode o problemima sa Kakom

Predsednica Brazila dodala je da, uprkos problemima, očekuje da će devet od 12 stadiona biti spremno do kraja sledeće godine.

-Moramo da radimo zajedno sa brazilskim vlastima. Ako uspemo u tome, svi ćemo biti pobednici – rekao je generalni sekretar FIFA Žerom Valke.

Brazil će 2013. godine biti domaćin Kupa Konfederacija, a tri godine kasnije i letnjih Olimpijskih igara.

Povezana vest:  Kuzmanović i Ivanović za uspešan start 2012. godine