milos_krasic_fud_repKrasić o najdražim utakmicama i golovima

 

Fudbaler reprezentacije Srbije i moskovskog CSKA Miloš Krasić ocenio je da su mu najvažnije utakmice u dosadašnjoj karijeri bile one sa Sportingom u finalu Kupa UEFA i sa Rumunijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ove godine.

Krasić je odgovarajući na pitanja posetioca sajta Evropske fudbalske unije (UEFA) kazao i da su mu najdraži golovi bili oni u duelu sa Volfsburgom u Ligi šampiona ove sezone i na susretu sa Austrijom u Beču 2008. godine.

-Osvajanje Kupa UEFA 2005. godine kada smo pobedili Sporting. Igrao sam poslednjih 25 minuta i bilo je sjajno. Istakao bih i pobedu Srbije nad Rumunijom čime smo obezbedili učešće na Mundijalu. I to je bio veliki trenutak za mene – glasio je Krasićev odgovor na pitanje koji mu je meč bio najbitniji u karijeri.

Povezana vest:  Fudbaleri Nigerije na prvenstvu sveta u Brazilu

Ivana Redžića je zanimalo i koji su Krasićevi omiljeni golovi.

-U Ligi šampiona bio je to drugi gol koji smo postigli protiv Volfsburga u pobedi od 2:1. Bio je to prelep gol. U konkurenciji reprezentativnih golova to je bio prvi u susretu sa Austrijom kad smo ih pobedili u Beču – naveo je 25-godišnji fudbaler CSKA.

Ukupno je Krasić ove sezone postigao četiri gola u Ligi šampiona, pa je samo Kristijano Ronaldo iz Real Madrida efikasniji.

-Veoma sam ponosan što igram na takvom nivou i daću sve od sebe da budem još bolji. Hvala i saigračima. Zbog njih i mogu da igram ovako dobro – kazao je Krasić čiji će tim u osmini finala Lige šampiona igrati sa Seviljom.

Povezana vest:  L'Ekip: Ibrahimović igra oba meča protiv Barselone

-Idemo korak po korak. Razmišljamo samo o narednom protivniku, o Sevilji. Videćemo šta će biti posle – rekao je Krasić, koji je optimista i kada je u pitanju predstojeći nastup Srbije na Mundijalu u Južnoj Africi.

-Razmišljam pozitivno. Optimista sam u duši. Prva utakmica sa Ganom biće izuzetno važna, kao malo finale – naveo je.

Krasić bi na boku trebalo da predstavlja veliku opasnost po protivnike Srbije na Svetskom prvenstvu. Na drugoj strani terena biće njegov najbolji drug Milan Jovanović.

-Sve mu verujem, cenim naše prijateljstvo, koje traje od 17. godine. Poveravam mu se, verujem mu. Znam i da je dobar fudbaler, reći ću čak i bolji od mene – pohvalio je Krasić dugogodišnjeg prijatelja, koga je upoznao još u novosadskoj Vojvodini.

Povezana vest:  Jagodina povukla menicu Crvenoj zvezdi

-Tamo sam počeo karijeru i Vojvodina je klub za koji navijam – istakao je Krasić.

Novi Sad je potom zamenio Moskvom.

-Moskva je jedan od najlepših gradova sveta. Na početku mi je bilo teško, ali sam na kraju zavoleo grad. Imao sam i pomoć prijatelja, poput Elvira Rahimića i Ivice Olića. Sada je sve u redu – rekao je.

Mirko Kocić iz švedskog Halmštada Krasića je zamolio i za savet za početak fudbalske karijere.

-Pre svega morate da volite fudbal i svakodnevno naporno trenirate. Dajte sve od sebe i svakog minuta se dokazujte treneru. Samo napornim radom i uz puno posvećenosti možete da dođete do najvišeg nivoa – naglasio je Miloš Krasić.