javi_varas-sevilja 

Golman Sevilje Varas zaustavio Barselonu
 
Prvak Evrope i Španije, ekipa Barselona večeras je na svom terenu odigrala bez golova protiv Sevilje u osmom kolu Primere i sada ima bod manje od vodećeg Reala.
Utakmicu je obeležio sjajni golman Sevilje Havi Varas koji je u trećem minutu sudijske nadoknade vremena odbranio penal Lionelu Mesiju. Varas je i pre toga fantastičnim intervencijama sprečio Barsu da zatrese mrežu.
Katalonci su do penala došli zbog prekršaja Facija nad Andresom Injestom, a nakon toga isključen je napadač Sevilje Frederik Kanute koji je nasrnuo na „vezistu“ Barselone Seska Fabregasa.
Sevilja je utakmicu završila sa devetoricom, pošto je u poslednjem minutu sudijske nadoknade drugi žuti karton dobio i Navaro.
Tokom celog meča Barselona je napadala imala terensku inicijativu, ali su se Lionel Mesi, David Vilja i ostali igrači prvaka Evrope hvatali za glavu posle svake od Varasovih „čarolija“, a i Sevilja je nekoliko puta opasno zapretila posle kontranapada.
Sevilja je večeras prekinula i seriju od osam uzastopnih poraza na stadionu Barselone, dok je domaćinu ovo bio prvi remi nakon tri vezane pobede u Primeri.
 
Rezultati i strelci u mečevima osmog kola:
Santander – Espanjol 0:1 (Garsija 59)
Sporting Hihon – Granada 2:0 (Baral 6, Kastro 62)
Malaga – Real Madrid 0:4 (Iguain 11, Ronaldo 24, 28, 38)
Barselona – Sevilja 0:0
Tabela: Real 19, Barselona 18, Levante 17, Sevilja 16, Valensija 14, Malaga 13, Betis 12, Espanjol 12, Atletiko 9, Saragosa 9, itd.……
Povezana vest:  Marota: Alegri je rođeni pobednik, Roma rival za Skudeto