antonio_di_natale_udinezeUdineze sam na vrhu, konačno pobeda Intera

Fudbaleri Milana napravili su veliki preokret u današnjoj utakmici u gostima protiv Lećea u osmom kolu Serije A, pošto su gubili sa 3:0 da bi na kraju pobedili sa 4:3.
Tvorac velikog preokreta bio je Kevin-Prins Boateng, koji je ušao sa klupe za rezervne igrače, a onda postigao het-trik. Milan je tako došao u gornju polovinu tabele, dok je Leče ostao pretposlednji.
Udineze je pobedio Novaru sa 3:0 i tako ostao sam na vrhu tabele.
Igrači su nastupali sa crnom trakom oko ruke, a utakmice su počele minutom ćutanja u znak počasti italijanskom motociklisti Marku Simončeliju, koji je poginuo danas u trci za Veliku nagradu Malezije.
Leće je poveo golom urugvajskog reprezentativca Giljerma Đakomacija u 4. minutu, a do poluvremena je prednost porasla na 3:0 posle penala Masima Odoa i pogotka Karlosa Grosmilera.
Na poluvremenu je Boateng zamenio Robinja i već u 4. minutu drugog dela Milan je smanjio prednost. Reprezentativac Gane je u sledećih 14 minuta postigao još dva gola za het-trik, da bi Mario Jepes u 83.
minutu doneo pobedu Milanezima.
Udineze je slavio laku pobedu posle dva gola i jedne asistencije Antonija di Natalea. Tim iz Udina sada ima dva boda više od Juventusa, koji je juče kod kuće odigrao 2:2 sa Đenovom.
Kaljari zaostaje jedan bod za Juveom posle utakmice bez golova s Napolijem. Oba tima su mogla da pobede posle sjajnog prvog poluvremena, u kome su obe ekipe pogađale stativu.
Inter je uspeo da „iščupa“ pobedu od 1:0 nad Kjevom. Ovo je timu iz Milana tek drugi trijumf u sezoni, a do njega su došli pošto je Tijago Mota glavom smestio loptu u mrežu posle kornera Veslija Snejdera.
Roma je takođe pobedila sa 1:0, a savladan je Palermo.
Poslednja na tabeli i dalje je Ćezena, posle današnjeg poraza od 2:0 od Sijene.
Kasnije večeras igraju Bolonja i Lacio.
Povezana vest:  Ljajić: Žao mi je Rosija, ali napravio je grešku