nemanja_vidic_srb_slo

Vidić se definitivno oprostio od reprezentacije

 

Kapiten fudbalera Mančester junajteda Nemanja Vidić saopštio je danas da se, „teška srca“ definitivno povlači iz reprezentacije Srbije.

-Osnovna razlog za takvu odluku je što se već duže vreme, a naročito u svetlu poslednjih događaja, u medijima, a samim tim i u javnosti, kritikuje moj odnos prema nacionalnom timu, iako sam za reprezentaciju igrao i povređen, nekada i mimo volje ljudi iz kluba – navodi se u Vidićevom saopštenju.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Teves: Stalno razmišljam o tituli svetskog prvaka

Srpski fudbaler istakao je da ovim potezom želi da zaštiti reprezentaciju i sebe od „kuloarskih priča“, kao i da neće da to optereti naredne generacije igrača.

-Dugujem zahvalnost navijačima, svim selektorima i trenerima, kao i saigračima sa kojima sam sarađivao prethodnih 10 godina dok sam igrao za nacionalni tim – naveo je Vidić.

On je dodao i da će sledeća generacija reprezentativaca znati da obraduje naciju, kao i da će svim srcem navijati za taj tim. Vidić je za nacionalni tim debitovao 12. oktobra 2002. godine u Napulju protiv Italije (1:1). Ukupno je odigrao 56 utakmica i postigao dva pogotka.

Povezana vest:  Ronaldo: Nejmar bi prelaskom u Evropu postao najbolji na svetu!

Odluku o povlačenju najavio je početkom meseca nakon poraza od Slovenije (1:0), koji je za Srbiju značio i kraj kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Njemu je na tom meču u Mariboru golman domaćina Samir Handanović odbranio penal.