Štutgart napao Barselonu, ali stigao samo do remija 

fc_barcelona_logoFudbaleri domaćeg Štutgarta i Barselone igrali su večeras nerešeno 1:1 na prvoj utakmici osmine finala Lige šampipona. 
Štutgart je poveo golom Kakaua u 25. minutu, dok je strelac za Barselonu u 52. bio Zlatan Ibrahimović. 
Domaćin se aktuelnom šampionu Evrope suprotstavio vrlo hrabrom, otvorenom igrom, pa je na obe strane bilo dosta prilika. 
Timo Gebhart je u 25. minutu odlično centrirao sa desne strane, a Kakau pored Karlesa Pujola uspeo da glavom zahvati lopti u savlada Viktora Valdesa za vođstvo domaćeg tima od 1:0. 
Štutgart je ubrzo mogao i da povisi vođstvo, ali nije uspeo da iskoristi nekoliko odličnih prilika, među kojima i situaciju u kojoj su trojica njegovih napadača na 10 metara od gola Barselone protiv sebe imali dvojicu odbrambenih fudbalera. 
Sudija Sander van Rekel, takođe, mogao je da pokaže i penal za Štutgart, pošto je Žerar Pike rukom zaustavio centaršut Pavela Pogrebnjaka. 
Barselona je, sa druge strane, gol devetoplasiranog tima Bundeslige u prvom poluvremenu ugrozila samo šutem Lionela Mesija sa ivicne kaznenog, koji je golmana Štutgarta Jens Leman zaustavio uz pomoć stative. 
Gosti su, ipak, u nastavku bili mnogo opasniji i do izjednačenja stigli u sedmom minutu drugog poluvremena, kada je Žerar Pike glavom jednu dugu loptu spustio do Ibrahimovića, koji je iz drugog pokušaja uspeo da savlada Lemana. 
Ibrahimović je bio blizu i drugog gola, ali je njegov šut iz okreta sa oko 10 metara, rukom zaustavio odbrambeni fudbaler Štutgarta Kristijan Molinaro. 
Sudija van Rekel ponovo je bio nem, pa je rezultat ostao nepromenjen – sve do kraja meča u kome je reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović za Štutgart igrao od 58. minuta. 

Povezana vest:  FICG za sada bez kandidata za Prandelijevog naslednika