anderson_par_met

Anderson: Čekanje se isplatilo

 

Ko čeka dočeka! Posle nešto više od tri meseca čekanjaAnderson je debitovao u dresu Partizana. Brazilski štoper Anderson Markeš odigrao je prvu zvaničnu utakmicu u crno-belom dresu.

– Osećam se mnogo bolje posle debija, prošlo je mnogo vremena od kako sam stigao, do prve utakmice u dresu Partizana – rekao je Anderson. – Velika je razlika u načinu igre u Srbiji i Brazilu. Teško mi je bilo da odigram prvi pas, osećao sam neki pritisak. Očekujem da svakog dana igram i osećam se sve bolje, sa više samopouzdanja i više poverenja trenera i ekipe.

Povezana vest:  Lazović: Ne razmišljam o odlasku

Da li je bilo pritiska na prvoj utakmici otkriva Brazilac.

– Ne od medija ili navijača, samo lični pritisak i razmišljanje kako će sve da se završi, jer je mi je ovo bila prva utakmica u crno-belom dresu, a dugo me nije bilo na terenu. Mnogo ekipa u Brazilu nema takvu markaciju i toliko taktičkih obaveza, kao što je slučaj u Srbiji. Posebno napadači i vezisti nemaju defanzivne zadatke. Ovde se igra mnogo brže, dok u Brazilu ofanzivni fudbaleri imaju neuporedivo duže loptu u nogama. Bilo je mnogo vetrovito, smrzli su mi se prsti. Znam da zima još nije ni počela, naviknuću se.

Povezana vest:  Policija štitila Subotičane koji su se izjasnili protiv Tomislava Karadžića