navijaci_partizana

Ispred stadiona Partizana više policajaca nego navijača
 
Atmosfera oko stadiona Partizana uoči prvenstvenog meča između crno-belih i Smedereva je neuobiačajena, s obzirom na to da trenutno ima više policajaca nego navijače.
Policija je pojačala obezbeđenje na prilazima stadionu u Humskoj, a posebno ispred klupskih prostorija ispod severne tribine gde se trenutno nalaze pripadnici Žandarmerije.
Takođe, jake policijske snage postavljene su na platou ispred hrama Svetog Save, gde je navodno bilo zakazano okupljanje navijača crno-belih iz grupe „Zabranjenih“.
Policija u skladu sa odlukom da neće moći da se održavaju neprijavljeni skupovi nije dozvolila nikakvo duže zadržavanje i legitimisala je sve potencijalne izgrednike.
Tek nekoliko stotina navijača crno-belih do sada je ušlo na tribine i već sada je očigledno da će poseta biti minimalna s obzirom na odluku Uprave Partizana i MUP-a da meč mogu da gledaju samo oni koji poseduju godišnju pretplatnu kartu.
Ovakva odluka doneta je posle pisanja beogradske štampe da policija ima saznanja da bi pripadnici „Zabranjenih“, navijačke grupe Partizana, mogli da pokušaju upad na južnu tribinu, gde prevlast ima navijačka grupa „Alkatraz“.
Sukob između navijača Partizana datira od prošlog proleća. Sa jedne strane su pripadnici najveće navijačke grupe „Alkatraz“, koja ima prevlast na južnoj tribini, a sa druge su tzv. „Zabranjeni“ sa najjačom podgrupom „Saut Femili“, koji su poslednjih nekoliko meseci proterani sa tribina Partizanovog stadiona.
Pripadnici ove dve navijačke grupe navodno se obračunavaju izvan stadiona već duže vreme.
Prvi težak obračun desio se nedavno kada je jedan pripadnik grupe „Saut Femili“ izboden nožem nedaleko od prostorija Sportskog društva Partizan, a sve je kulminiralo prošle subote kada je na Novom Beogradu ubijen Ivan Perović, pripadnik grupe „Saut Femili“, a ranjen njegov „saborac“ Ðorđe Stanojević.
Povezana vest:  Dejli miror: Krkić blizu Liverpula