Barselona ubedljiva, het-trik Mesija

Fudbaleri Barselone savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Majorke sa 5:0, u utakmici 10. kola prvenstva Španije.

Aktuelni šampion vratio se na „stari kolosek“ i posle nekoliko neubedljivih igara večeras je do vrha napunio mrežu tima sa Baleara. Sjajni tim Barselone je ovim trijumfom najavio da se vraća u prepoznatljiv ritam, kada malo ko može da mu se suprotstavi.

Povezana vest:  32. KOLO ENGLESKE LIGE, Loš dan Vladimira Stojkovića

Očekivanom pobedom Barsa je ponovo preuzela čelo tabele od ekipe Levantea, najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg dela sezone, koji ima utakmicu manje. Mrežu Majorke već u prvom poluvremenu izrešetao je raspoloženi Lionel Mesi u 13. iz penala, 21. i 30. minutu, da bi se u nastavku meča u strelce upisali još Suensa u 50 i Dani Alveš u 90.

U ostalim današnjim mečevima Valensija je savladala Hetafe sa 3:1, dok je Viljareal konačno zabeležio pobedu, tek drugu ove sezone, slaveći kod kuće nad Rajo Valjekanom (2:0).

Povezana vest:  Real odbranio titulu prvaka sveta

Od 22 sata u San Sebastijanu igraju Sosijedad i Real Madrid.

Sutra se sastaju Sporting Hihon – Atletik Bilbao, Osasuna – Levante, Rasing Santander – Betis, Atletiko Madrid – Saragosa i Malaga – Espanjol, a u ponedeljak Sevilja – Granada.

Tabela: Barselona 24 boda, Levante 23, Real Madrid 22, Valensija 21, Sevilja 17, Espanjol 15, Malaga 13, Atletik Bilbao 12, itd.

Povezana vest:  Junajted eliminisao Brodarac