juventus_slavlje 

Juventus u derbiju srušio Inter
 
Fudbaleri Juventusa savladali su večeras u Milanu ekipu domaćeg Intera sa 2:1 (2:1), u derbi utakmici 9. kola italijanske Serije A.
Gosti iz Torina šokirali su domaćina i već u prvom poluvremenu obezbedili prednost, koju su znalački sačuvali do kraja velikog derbija italijanskog fudbala. Mrežu Milaneza načeo je crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić u 12, da bi nakon izjednačujućeg pogotka Majkona u 28. konačan rezultat postavio Markizio u 33. minutu.
Ekipa Intera, za koju je Dejan Stanković odigrao poslednjih 30 minuta meča, uzalud je pokušavala da u drugom delu dođe barem do boda. Gosti su znalački odbranili mrežu i na kraju zasluženo ostvarili pun pogodak, pa su preuzeli čelo tabele sa dva boda prednosti nad drugoplasiranim Milanom.
Inter je sa samo dve pobede ove sezone i osam osvojenih bodova trenutno bliži začelju na 16. poziciji.
Srpski reprezentativac Miloš Krasić očigledno je i dalje u nemilosti trenera Juventusa Antonija Kontea, pošto večeras u Milanu nije bio ni na klupi za rezerve.
Odigrano ranije danas: Roma – Milan 2:3, Katanija – Napoli 2:1.
Sutra se sastaju Sijena – Kjevo, Bolonja – Atalanta, Fiorentina – Ðenova, Leče – Novara, Parma – Chezena, Udineze – Palermo i Kaljari – Lacio.
Tabela: Juventus 19 bodova, Milan 17, Udineze 15, Lacio 15, Napoli 14, Katanija 14, Kaljari 13, itd.
Povezana vest:  Selektor Francuske: Nismo zaslužili poraz, u Bosnu idemo po bodove