neymar-santos

Nejmaru nakon četiri gola dres tražio – sudija
 
Novi dokaz velikog talenta i argument zašto se za njega bore gotovo svi najveći evropski klubovi ponudio je u subotu 19-godišnji brazilski napadač Nejmar. S četiri je pogotka predvodio svoj Santos do pobede 4-1 protiv Atletiko Paranaensea u 32. kolu Serije A.
Nejmar je seriju otvorio pogotkom s bele tačke već u trećoj minuti, a nakon što je Hofre Gueron izjednačio u 51. minuti, jedan od najtalentovanijih fudbalera današnjice je u 54. minuti novim golom iz kaznenog udarca vratio prednost Santosu.
Samo dva minuta kasnije je kompletirao het-trik, da bi u 70. minuti došao i do „pokera“ golova. Sa subotnjim učinkom sada u karijeri na kontu ima već 59 ligaških golova za Santos. Koliko je Nejmarova subotnja predstava bila impresivna dokazuje i podatak da mu je nakon poslednjeg zvižduka dres zatražio – sudija.
Želja mu se, međutim, nije ispunila jer je Nejmar dres već ranije obećao svome saigraču Durvalu. Ali, cela se priča nije nimalo svidela treneru Atletika Antoniju Lopesu koji je od Brazilskog fudbalskog saveza tražio da pokrene postupak protiv sudije Franciska Karlosa Nascimenta.
U preostala dva subotnja dvoboja Botafogo je pobedio Kruzeiro s 1-0 pogotkom urugvajskog „El Loca“ Sebastiana Abreua, dok je aktuelni prvak Fluminense s dva gola Rafaela Sobisa slavio s 2-1 kod Keare.
Brazilska Serie A, 32. kolo:
Santos – Atletico Paranaense 4-1
Botafogo – Cruzeiro 1-0
Ceara – Fluminense 1-2
Tabela: 1. Vasco da Gama 57 (-1), 2. Corinthians 55 (-1), 3. Botafogo 55, 4. Fluminense 53, 5. Flamengo 52 (-1)…
Povezana vest:  Keln pobedio Hamburg posle preokreta