FUDBALSKA-LOPTA

Inter i Juventus kažnjeni novčano zbog ispada navijača
 
Italijanski fudbalski velikani Inter i Juventus kažnjeni su novčano zbog ispada njihovih navijača na prvenstvenom derbiju u subotu u Milanu, kojeg je gostujući tim dobio rezultatom 2:1.
Inter je kažnjen sa 20.000 evra, jer su pristalice tog kluba istakle transparent s natpisom „Loš kvalitet čelika, nostalgija za Hejselom“ i tako na ružan način podsetile na tragediju iz 1985. godine, kada je u finalu tadašnjeg Kupa šampiona između Liverpula i Juventusa na tribinama briselskog stadiona „Hejsel“ stradalo 39 navijača torinskog kluba, a oko 600 je povređeno.
Tragedija se dogodila uoči početka te utakmice, nakon što su navijači Liverpoola potisnuli italijanske rivale uz zid koji se pod velikim pritiskom urušio i usmrtio 39 pristalica kluba iz Torina.
Navijači Intera su istakli i natpis „Smrt Anjeliju“, upućen predsedniku Juventusa Andrei Anjeliju.
Juventus je kažnjen sa 10.000 evra zbog toga što su njegovi navijači tokom utakmice u Milanu uzvikivali rasističke slogane, što gotovo redovno praktikuju. Dok je sadašnji napadač Mančester Sitija tamnoputi Mario Baloteli igrao za Inter po pravilu je bio meta uvreda Juventusovih navijača na rasisističkoj osnovi.
Povezana vest:  Sneg odložio utakmicu Metalac-Radnik