FUDBALSKA-LOPTA

Iran zabranio fudbalerima da se „nemoralno“ raduju golu

 

Iranska fudbalska reprezentacija suspendovala je na neodređeno vreme dva igrača koji su se „nemoralno“ radovali datom golu, saopštila je iranska televizija.  Na snimku postavljenom na Internet može se videti kako ushićeni odbrambeni igrač Persepolisa Mohamed Nostrati steže zadnjicu suigrača Šeisa Rezaija. Na drugom snimku, pak, Rezai grli drugog igrača tokom utakmice koju je njegov tim dobio rezultatom od 3 prema 2 protiv fudbalskog kluba Damaš Gilan.

Povezana vest:  Rusija ređa loše rezultate, pobeda Obale Slonovače

Kako prenosi BBC, meč je u direktnom prenosu na televiziji videlo nekoliko miliona gledalaca.  Nostrati i Rezai su izjavili da nisu imali nameru bilo kog da uvrede.  Dvojica fudbalera „suspendovana su na neodređeno vreme zbog nemoralnog ponašanja na terenu“, kazao je u izjavi za AFP Ismail Hasanzadeh, predsednik disciplinske komisije Iranske fudbalske federacije.

Povezana vest:  Jokanović prvi kandidat za trenera Vest Bromviča

Nostrati i Rezai, koje je, takođe, suspendovao i klub Persepolis, kažnjeni su novčanom kaznom od 40.000 dolara.  Fudbalska federacija Irana već godinama pokušava da spreči „nemoralno“ ponašanje na terenu kao i psovanje među igračima i u publici.