bajern_ls_slavlje_vs_nap

LIGA ŠAMPIONA

GRUPA A: Het-trik Gomeza u Minhenu, Siti slavio u Španiji

 

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su večeras na svom terenu Napoli sa 3:2, dok je Mančester siti kao gost bio bolji od Viljareala sa 3:0 u 4. kolu Grupe A Lige šampiona. Reprezentativac Nemačke Mario Gomez postigao je sva tri gola za Bajern, u 17, 23. i 42. minutu, dok je dvostruki strelac za Napoli bio Federiko Fernandez, u 45. i 79.

Pobedu Mančester sitiju doneli su Jaja Ture, pogocima u 30. i 71. i Mario Baloteli iz penala u 45. minutu. Na tabeli Grupe A vodi Bajern sa deset bodova, dok je sada drugi Mančester siti sa sedam. Napoli je ostao na pet, a Viljareal je poslednji bez boda.

Povezana vest:  Liverpul poražen, Stouk i Everton podelili bodove

Mnogo uzbudljiviji meč viđen je u Minhenu, nego u Viljarealu. Bavarci su brzo došli do tri gola prednosti, ali je u poslednjem minutu prvog poluvremena Fernandez uspeo da smanji razliku. On je u finišu meča, ponovo udarcem glavom, doneo neizvesnu završnicu. Igrači italijanskog kluba, međutim, do kraja nisu uspeli da stvore nijednu šansu koja bi im omogućila da izbegnu poraz.

Povezana vest:  Panući završio karijeru: Osvajanje Lige šampiona s Realom mi je najlepši trenutak karijere

U poslednjim trenucima utakmice Gomez je mogao i do četvrtog pogotka, pošto je umalo iskoristio to što je čuvar mreže Napolija Morgan De Santis izašao daleko od svog gola. Napadač Bajerna je posle kornera za Napoli došao do lopte i šutirao sa skoro 80 metara, ali je De Santis uspeo da stigne loptu i klizećim startom sa gol linije izbaci je van terena.

Povezana vest:  Lalatović: Ivanić majstorskim golom prelomio utakmicu

Mančester siti je u Španiji već u prvom poluvremenu poveo sa 2:0 protiv Viljareala koji je ove sezone u Ligi šampiona postigao samo jedan pogodak.

U nastavku meča Jaja Ture je svojim drugim pogotkom potvrdio pobedu engleskog tima. U ekipi Mančester stirija reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov igrao je od 82. minuta, dok je bivši fudbaler Partizana Stefan Savić igrao ceo meč za Mančester siti.