FUDBALSKA-LOPTA

FS Rumunije: Martinović sprečio veće incidente

 

Fudbalski savez Rumunije (FRF) saopštio je danas da je srpski internacionalac iz Steaue Novak Martinović izbegao kaznu jer je svojom „intervencijom“ na meču sa Petrolulom sprečio još veće incidente.

-Navijač kojeg je Martinović šutnuo bio je drogiran i moglo je da dođe do većih incidenata – obrazložio je predsednik disciplinske komisije Florijan Gatejan.

Povezana vest:  Juventus i Alegri raskinuli saradnju

Zbog tog incidenta klub Petrolul sledećih šest utakmica kao domaćin igraće pred praznim tribinima, odlučio je rumunski savez. Ovaj klub kažnjen je i novčano sa 14.000 evra, a meč je registrovan službenim rezultatom 3:0 za tim iz Bukurešta. Navijač Dragoš Petrut Enake utrčao je na teren posle odluke glavnog sudije da dosudi penal za Steauu, pri rezultatu 1:0 za bukureštanski tim i udario štopera gostiju Georga Galamaza.

Povezana vest:  Mpela: Prelazak u Partizan bio bi pravi potez za mene

Martinović i golman Steaue Razvan Stanka u želji da zaštite saigrača nasrnuli su na huligana, a Srbin ga je pravim karate udarcem oborio na zemlju. Posle toga usledila je opšta tuča, a obojica su isljučeni. Taj snimak odmah je postao hit na internetu, a navijači Steaue tražili su od Uprave kluba da Martinoviću dodeli kapitensku traku.

Povezana vest:  NIKE THE CHANCE, Pratite uživo Državno finale