kristijano_ronaldo-gol_1

„Zlatna lopta“ po drugi put u vlasništvu Ronalda

 

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade „Zlatna lopta“, koju svake godine biraju selektori, kapiteni nacionalnih timova i novinari časopisa „Frans fudbal“. Ronaldo je prošle sezone postigao 40 golova, a nagradu su mu uručili legendarni Portugalac Euzebio i počasni predsednik Reala Alfredo Di Stefano.

Ronaldo je na svečanosti izjavio da bi više voleo da osvoji Ligu šampiona ili špansko prvenstvo.

Povezana vest:  Mesi: Užasno je igrati na nadmorskoj visini od 3.637 metara

-Želim da osvojim nešto veće. Ne razmišljam o obaranju rekorda, već o Real Madridu. Smatram da je naš tim zreliji nego ranijih godina i ima više samopouzdanja – rekao je Ronaldo.

Portugalac je istu nagradu primio 2008. godine kada je u dresu Mančester Junajteda postigao 31 gol u sezoni.

-Imam 26 godina, ali i dalje učim. Trenutno sam u klubu koji mi pruža mogućnost osvajanja trofeja, ali osim toga cilj mi je da postanem jedan od najboljih igrača svih vremena – otkrio je Ronaldo.

Povezana vest:  Evra produžio ugovor sa Mančester junajtedom

Ronaldo je do trofeja stigao sa 40 postignutih golova, odnosno 80 bodova, ispred fudbalera Barselone Mešija – 31 (62). Treće mesto podelili su Antonio Di Natale (Udineze) i Mario Gomez (Bajern) sa 28 golova (60 bodova), dok je peto mesto zauzeo Edinson Kavani iz Napolija sa 26 postignutih golova (52 boda). Prvu „Zlatnu loptu“ dobio je Stenli Metjus 1957. godine.

Povezana vest:  Dodik odlikovao mlade reprezentativce poreklom iz RS