bane_ivanovic_srb_ita

Branislav Ivanović: Kritike su dobre jer nas guraju napred!

 

Fudbalski reprezentativac Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da su kritike na račun ekipe dobra stvar jer je guraju napred i dodao da je svaki igrač napravio analizu neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

-U proteklih mesec dana svako je analizirao sebe i mislim da je to polazna tačka. Znamo gde smo grešili. Kritika je dobra stvar. Ona te gura napred, a kult reprezentacije je nešto što se prenosi sa generacije na generaciju i što nikada nije bilo problem – rekao je fudbaler Čelsija na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Ðenova dočekuje Kaljari u Breši

Ivanović je dodao da je atmosfera u ekipi dobra i da očekuje bolje partije u predstojećim prijateljskim mečevima sa Meksikom i Hondurasom.

Fudbaler Mančester Sitija Aleksandar Kolarov imao je nešto drugačiji stav, pošto smatra da su mediji u jednom trenutku i preterali sa kritikama reprezentacije.

-Očekivali smo kritike i osporavanja, međutim, primetio sam da su pojedini mediji jedva dočekali ovu situaciju i emitovali mnogo nefudbalskih stvari… Tvrdim i potpisujem da nikom u Srbiji nije bilo teže posle poraza u Mariboru nego nama igračima i stručnom štabu – kazao je Kolarov.

Povezana vest:  Grigalava optužen za doping, on tvrdi da mu je namešteno

On je dodao i da „tri dana nije spavao“ posle neuspeha na utakmici sa Slovenijom.

Štoper Hamburga Slobodan Rajković kazao je da Srbija nije Brazil i nema toliko kvalitetnih igrača.

-Žestoko se kritikuje, spominje novac i razne druge nebuloze, a nisam video da je neko bar nabrojao sve probleme s kojima smo se suočili, a koje su sigurno doprinele da ne zabeležimo očekivani rezultat. Ali, treba znati da nismo Brazil, da nemamo toliko kvalitetnih igrača i da ne treba posle neuspeha rušiti sve, već pružiti podršku – istakao je Rajković.

Povezana vest:  Dostanić: Izvinjavam se navijačima!

On je kazao i da mečevi protiv Meksika i Honudarasa na neki način predstavljaju početak priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2014. godine. Reprezentacija Srbije sutra kreće na put u Meksiko, gde će u subotu od tri sata ujutro po srednjeevropskom igrati sa domaćom selekcijom. Tri dana kasnije na programu je meč u Hondurasu.